Gunilla Klingberg

I två trapphus vid huvudentrén till Arenan kan väggmålningar med mönster föreställande fyrklöver (Lycka till!) och stjärnor (Vi är alla stjärnor!) ses gjorda av konstnären Gunilla Klingberg.

Mönsterbilderna är tänkta som en slags grafisk konfetti av klöver/stjärnor som virvlar iväg som en piruett på is, och är koncentrerade till en väggyta på viloplan till ett trapphus där mönstren som går neråt till höger och upp till vänster, en virvel som följer trappens riktning.

Gunilla Klingberg (1966) har en bakgrund både på Konstfack och på Berghs skola för design och reklam i Stockholm. En viktig del i hennes konstnärskap är kännedom om både konst- och reklamvärlden då hon ofta återkommer och återanvänder existerande varumärken i nya kombinationer exempelvis utformade som orientaliska och psykedeliska mönster. Tillsammans med citat och föremål bildar de rumsliga installationer. Klingberg återvänder ständigt till denna koppling mellan kommersialism, andlighet och estetik, och det är den som gör hennes konst både vacker och viktig.

Verk: Vi är alla stjärnor! We are all stars!

År: 2008

Teknik: Väggmålning

Var: Skellefteå Kraft Arena

Fotograf: Krister Hägglund