Jacob Dahlgren

Typiskt för Jacob Dahlgren är hans sätt att organisera mängder av material, abstrakta detaljer från vår omgivning i klara färger, ofta kombinerade i ränder, rutor och grafiska mönster.

I Jacobs Dahlgrens konstnärskap spelar de industriella formerna och materialen en central roll då han använder redan existerande, massproducerade föremål i sitt arbete ex kaffemuggar, yoghurtförpackningar, piltavlor, blyertspennor, klädgalgar eller badrumsvågar

Vissa av Jacob Dahlgrens konstprojekt har tagit formen av demonstrationer eller parader i stadsrummet men där plakatens politiska slogans ersatts av abstrakta målningar.

Konstnären Jacob Dahlgren är född 1970 och bor och arbetar i Stockholm. Han är utbildad på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 1994-1999. Dahlgren har sedan dess varit aktiv konstnär, nationellt och internationellt, och han representerade Sverige 2007 i den nordiska paviljongen på Venedigbiennalen och nominerades 2002 till det finska konstpriset Ars Fennica. Hans verk utgår från en abstrakt måleritradition och finns på konstinstitutioner, i det offentliga rummet och det vardagliga livet.

Verk: Many colored objects placed side by side

År: 2016

Teknik: Lärkträ och galvad plåt

Var: Balderhallen

Projektledare: Anna-Karin Larsson

Fotograf: Krister Hägglund

Fotograf: Krister Hägglund