Redaktörskomponenter

Majoriteten av de moduler som används på Skellefteå växer delas med invånarwebben. Här presenteras därför bara de delar som är specifika för sajten.

Banner - Film i toppbanner

I modulen som heter Banner kan du lägga till en bild, en gif eller en film som bottenplatta. Ovanpå den kan du sedan välja att lägga ett "overlay" i svart som tonar ner färgen för att öka kontrasten till den text eller rörlig gif som du placerar ovanpå. Denna modul ersätter inte en ren filmmodul då den saknar reglage för play, stop och ljud till exempel.

Modulen går också att länka till en intern eller extern sida.

Puff

I modulen Puff kan du skapa puffar med film-, gif-, bild- eller färgplatta. Du kan ställa in färgen på pilen och storleken på texten. Likt bannermodulen så kan du lägga ett svart overlay (som du styr på en procentsats) för att öka kontrasten mellan bildmaterial och text. Från denna modul kan du länka till intern eller extern sida samt till dokument (fil)

För att alla puffarna ska hamna i samma karusellsnurra i mobilen så behöver man lägga dem i samma rad och sedan sätta dekorationen Karusell på själva raden. Glöm inte att uppdatera mobilversionen om du gör en ändring i desktop-vyn.

Caselistning

Modulen som visar upp och filtrerar projekten heter Caselistning. Den styrs via etiketterna som vi sätter på projekten. I själva modulen väljer du vilka arkiv som du vill visa ut och vilka etikettgrupper du vill att den ska visa upp under kategori och tagg. Du kan också ställa in om du vill visa filtreringen eller inte samt hur många projekt som ska visas från start. Samma antal rutor som du visar från start kommer att "fällas ut" när du klickar på krysset.

Förstora bilden

Flikar

Flikar skapar du genom att lägga upp en layout som du sedan sätter dekorationen Flik på. För varje flik som du vill ha lägger du en ny layout i den första - döp layouten till det du vill ha som titel på fliken. I varje flik-layout lägger du modulen som heter Flikikon, ikonen hämtar du från fontawsome.com. När hela layoutsystemet är på plats så kan du lägga till valfria moduler som t.ex. text, bild eller film i respektive layout.

Flik 1

Innehåll i en flik kan vara vilken modul som helst.

I mobilen kommer flikarna att lägga sig först och denna informationsruta öppnas under flikarna.

Flik 2

Har annat innehåll

Flik 3

Glöm inte att ändra ikonen i modulen Flikikon

Projekthero

I projektheron kan du lägga in bildspel, karta och film från Youtube. Den presenterar också kategori, status och ort samt namnet på projektet.

Namnet hämtas från namnet på sidan. Övrig textinformation måste du lägga till i metadata. Det fungerar bara i mallar som har avdelningen Projektsida som alternativ under egenskaper/metadata/projektsida

I själva modulens inställningar lägger du till länk till karta och länk till ev film. Om det inte finns karta eller film så försvinner de knapparna/länkarna.

Förstora bilden

Marginaler (padding)

Marginalerna mellan varje avdelning på sidan är 60px. Dessa har satts manuellt på rader och spalter. Var därför uppmärksam på avstånden när du publicerar nytt innehåll på sidan.

Etiketter, nyheter och taggning

Etikettgrupperna som används på Skellefteå växer är;

  1. Skellefteå växer-kategorier
  2. Skellefteå växer-taggar
  3. Orter
  4. Byggprojekt
  5. Allmänna

Nummer 1-3 används för att märka upp och filtrera projekten. Nummer 3 används också på andra sidor bland husets webbplatser. Nummer 5 innehåller en tagg som bara heter växer. Den kan andra, t ex Platsens webbar eller invånarwebben, använda för att märka sina reportage och som vi då kan visa ut på nyhetssidan även på den här webbplatsen. I invånarwebbens arkiv för nyheter kan man också använda nr 4 (byggprojekt) och då visas den nyheten upp på det projektets "Projektuppdateringar".

Skapa nya sidor

Mer om hur, och vad du ska tänka på när du skapar vissa typer av sidor kan du läsa mer om på respektive länk nedan: