Skapa nytt projekt

Klipp och klistra är det bästa sättet att snabbt komma igång med ett nytt projekt.

Så här gör du inställningarna på sidan

 1. Sätt rubriken: Använd rubrik H1 i den dolda textmodulen högst upp på sidan. Den sätter namnet på själva sidan som i sin tur anger namnet i projektheron.
 2. Skriv en ingress som beskriver projektet (det är ingressen som visas i filtreringen på startsidan så håll den kort och tydlig.
 3. Skriv/klipp in texten om projektet.
 4. Öppna inställningarna i Nyhetslistan under fliken "Projektuppdateringar". Klicka ut avdelningen Urval och ändra etikett till projektets namn.
 5. Lägg in ev. länkar till andra, närliggande projekt och till byggbolaget/entreprenören under fliken Länkar.
 6. Se till att rätt översiktsplan är länkad under fliken Planer.
 7. Uppdatera projektheron.
  1. Gå till modulens inställningar välj bildmapp. Om mappen inte redan finns så skapar du den härifrån i bildarkivet. Ladda upp de bilder du vill ska visas i bildspelet. Markera mappen och klicka på OK. Tänk på storleken på bilderna och försök beskära eller dra ner storleken så att de inte blir större än ca 300 kb.
  2. Om det finns video (Sessions?) så välj i första hand Youtube. Lägg in länken från adressraden eller den delade länken från YT.
  3. För att lägga till kartbild behöver du gå till sidans metadata.
 8. Uppdatera metadata. Högerklicka på sidan, välj egenskaper och sedan Metadata. Öppna avdelningen (fliken) som heter Projektsida. Skriv in:
  1. Projekttyp (kategori)
  2. Fas (status)
  3. Ort
  4. GIS karta URL (länk till inzoomad del i karta). Läs mer om hur du tar fram kartlänken här
 9. Lägg till en dold bild. I innehållsmenyn finns en mapp som heter dolt innehåll. I den ligger en bildmodul som är just dold. Det är den bilden som visas i filtreringen på start/projektsidan. Välj den bild, från bildmappen som du skapade tidigare, som du vill ska synas i filtreringen. Kontrollera att den är dold i visningsläge. Kontrollera också att modulen heter Bild och inget annat.
 10. Lägg till etiketter utan att publicera sidan.
  1. Högerklicka på sidan, välj egenskaper och sedan Etiketter. Om du fortfarande står på metadata så klickar du på våffelmenyn uppe i vänstra hörnet.
  2. Sätt in samma information som på metadatat: Projekttyp, status och ort.
 11. Publicera (och sätt etiketter samtidigt)
  1. Klicka på Publicerapilen i svarta menyn längst ut till vänster.
  2. Sätt in dina etiketter, se ovan
  3. Kontrollera tillgängligheten
  4. Klicka på publicera eller publicera och visa.