Brännans förskola

  • Projekt Skola och omsorg
  • Fas Genomförd
  • Plats Prästbordet

Nya förskolan på Brännan har många möjligheter till lek

En förskola med sex separata avdelningar står sedan sommaren 2022 klar på Fågelgatan på Brännan. Den är byggd helt i trä.

Fler förskoleplatser centralt är en viktig del av utvecklingen av Centrala stan. På Fågelgatan på Brännan i Skellefteå finns en förskola med sex separata avdelningar som rymmer cirka 120 barn. Förskolan är fördelad på två våningar byggda helt i trä.

Fördelar med en förskola med flera avdelningar är en ökning av kvaliteten i utbildningen för barnen och deras pedagogiska utveckling. Eftersom barnen får mer varierade lärmiljöer, både inomhus och utomhus, med en generös utemiljö.

Förskolan rymmer tre avdelningar på övre plan och tre på den nedre. Varje avdelning har ett allrum med pentry samt två mindre lekrum. På övre våningen finns en stor ateljé som delas av alla. På nedre våningen finns kök och matsal samt den gemensamma entrén.

Aktör
Skellefteå kommun

Om byggnaden

Förskolan byggs enligt samma byggnadsprinciper som alla nya förskolor i dagsläget byggs efter, vilket gör att tiden för bygget förkortas.

Byggnadssättet med samlokalisering minskar sårbarheten vid sjukfrånvaro, möjliggör att resurser läggs på bemanning istället för hyres- och måltidskostnader och ge både barn och pedagoger möjlighet att lära av varandra.

Länkar

Relaterade planer

Fler projekt i samma kategori