Polaris

  • Projekt Bostäder, Verksamheter
  • Fas Planeras
  • Plats Centrala stan

Möjlighet att jobba och bo granne med Sara

Intill Sara kulturhus planerar HSB Norr att bygga två nya hus med 95 bostadsrätter och lokaler för olika verksamheter i gatuplan. Inflytt vid årsskiftet 2025/2026.

Huset närmast Torggatan planeras att bli fyra våningar, medan huset på nuvarande parkering på innergården planeras att bli upp mot 10 våningar högt. Storlekarna på bostäderna blir 1-5 rum, fördelat på 36-130 kvm, alla lägenheter utrustas med balkong.

Förutom det stora behovet av fler bostäder i Skellefteå finns även behov att ett mer sammanhängande ”rum i staden”. I Centrum finns obebyggd tomtmark, så kallade lucktomter, där kvarteret Polaris med dess parkering är utpekat som en av dem. Genom att bebygga dessa lucktomter sluts kvarteren vilket bidrar till ett mer inbjudande stadsrum. Kommersiella lokaler i gatuplan bidrar även till ett mer levande stadsliv, i enlighet med målbilden för stadsdelen.

På taket kommer solceller installeras, som bidrar till både energiförsörjning och till målet att certifiera enligt Miljöbyggnad silver.

Aktörer
HSB Norr

Bild: Skissförslag HSB Norr

Aktuellt i projektet

Länkar

Relaterade planer

Fler projekt i samma kategori

Visar 5 av 31 nyheter