Bolidens förskola

  • Projekt Skola och omsorg
  • Fas Planeras
  • Plats Boliden

Ny förskola i Boliden kommer ge barnen många möjligheter till aktiviteter utomhus

En ny förskola i trä planeras att byggas i Boliden samt en omdragning av den befintliga pulkabacken. Bygget av förskolan kommer starta under våren 2024 och vara klar hösten 2025.

I takt med Skellefteås kraftiga expansion behövs fler förskoleplatser i flera delar av kommunen. På Wesslaugatan i Boliden planeras det för en ny, hållbar förskola i trä. Förskolan placeras i ett naturnära område och utformas för att ge barnen bättre förutsättningar för en god pedagogisk utveckling, genom bland annat varierade lärmiljöer både inomhus och utomhus. Det blir en generös utemiljö som uppmanar till aktiva lekar och utforskande tillsammans.

Förskolan kommer rymma tre avdelningar på övre plan och tre på den nedre. Varje avdelning får ett allrum med pentry samt två mindre lekrum som även används till vila för barnen. På övre våningen kommer en stor ateljé finnas som delas av alla. På nedre våningen kommer entré, kök och matsal finnas, som kan nyttjas för ateljéverksamhet mellan måltider.

Mitt emot det planerade området för förskolan finns ett skogsområde med en pulkabacke som används flitigt av barn och vuxna. Pulkabacken kommer att finnas kvar vid ett framtida byggande av förskola, men den kommer att få en ny dragning för att säkra utfarten för de åkande. Det planeras även att utöka antalet grillplatser. Förändringen av pulkabacken sker i samband med byggstarten av den nya förskolan.

Aktörer
Skellefteå kommun

Aktuellt i projektet

Länkar

Relaterade planer

Fler projekt i samma kategori

Visar 2 av 5 nyheter