Bolidens förskola

  • Projekt Skola och omsorg
  • Fas Pågår
  • Plats Boliden

Ny förskola i Boliden kommer ge barnen många möjligheter till aktiviteter utomhus

En ny förskola i trä byggs i Boliden. Förskolan kommer vara klar för inflyttning under hösten 2025.

På Wesslaugatan i Boliden byggs en ny hållbar förskola i trä. Förskolan placeras i ett naturnära område och utformas för att ge barnen bättre förutsättningar för en god pedagogisk utveckling, genom bland annat varierade lärmiljöer både inomhus och utomhus. Det blir en generös utemiljö som uppmanar till aktiva lekar och utforskande tillsammans.

Förskolan kommer rymma tre avdelningar på övre plan och tre på den nedre. Varje avdelning får ett allrum med pentry samt två mindre lekrum som även används till vila för barnen. På övre våningen kommer en stor ateljé finnas som delas av alla. På nedre våningen kommer entré, kök och matsal finnas, som kan nyttjas för ateljéverksamhet mellan måltider.

Mitt emot det planerade området för förskolan finns ett skogsområde med en pulkabacke som används flitigt av barn och vuxna. Pulkabacken kommer att finnas kvar vid ett framtida byggande av förskola, men den kommer att få en ny dragning för att säkra utfarten för de åkande. Det planeras även att utöka antalet grillplatser. Förändringen av pulkabacken sker i samband med byggstarten av den nya förskolan.

Aktörer
Skellefteå kommun
Contractor

Aktuellt i projektet

Länkar till aktörens webbplats

Relaterade planer

Fler projekt i samma kategori

Visar 3 av 5 nyheter