Vatten och avlopp åk F-3

Vi erbjuder vissa skolprogram där vi kommer ut till er på skolan. Vi deltar också i skolprogram som genomförs i samarbete med Exploratoriet Länk till annan webbplats. och bokas via deras webbplats.

Under Skolsajtens rubrik Globala Målen finns också ett avsnitt med aktiviteter, lektionstips och länkar om Mål 6, rent vatten och sanitet för alla.

Ni kan även läsa mer om vatten- och avlopp i länkarna här nedanför:

Skolprogram:

Vattnets former och kretslopp

Vilka former finns vatten i och vad menas med vattnets kretslopp? Hur mycket vatten använder vi i varje dag? Var kommer det ifrån och vart tar det vägen när vi släpper ut det? Vad får man spola ner i toaletten? En lektion som varvar både teori och praktiska övningar.

Besöket är avgiftsfritt.

Koppling till läroplanen:

Material och ämnen i vår omgivning

  • Vattnets olika former: fast, flytande och gas. Övergångar mellan formerna: avdunstning, kokning, kondensering, smältning och stelning.
  • Enkla lösningar och blandningar och hur man kan dela upp dem i deras olika beståndsdelar, till exempel genom avdunstning och filtrering.

Metoder och arbetssätt

  • Enkla naturvetenskapliga undersökningar.
  • Dokumentation av naturvetenskapliga undersökningar.

Att leva i närområdet

  • Centrala samhällsfunktioner.
  • Yrken och verksamheter i närområdet.

Att leva i världen

  • Miljöfrågor utifrån elevens vardag.

Teknik, människa samhälle och miljö

  • Några föremål i elevens vardag och hur de är anpassade efter människans behov.
  • Hur föremålen i elevens vardag förändrats över tid.

Boka besök Vattnets former och kretslopp

När du gör din bokning, ange skola, klass, gruppstorlek och önskat datum i meddelanderutan.

När vi fått din bokning kontaktar vi dig för att bekräfta det datum du önskat eller tillsammans välja annan dag och tid.

Fyll i formuläret nedan och skicka ditt meddelande eller önskemål om bokning till oss. Vi återkommer till dig på den adress (eller annan kontaktväg) som du angivit.


Meddelande

Skriv ditt namn

Skriv in din e-postadress så att vi kan svara på ditt meddelande. Om du önskar bli kontaktad på annat sätt skriv detta i meddelanderutan.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: