Vi sprider kunskap och inspiration för ett klimatsmart byggande

Träinnovationsklustret erbjuder skräddarsydda besöksprogram till bland annat kommuner och regioner, träindustrin, universitet, forskningsintuitioner och organisationer som vill veta mer om trä som en del i framtidens hållbara samhällsbyggande.

För oss i Skellefteå är hållbart byggande i trä helt naturlig. Inte minst med tanke på våra stolta traditioner inom träbyggande och kvalitetsvirket i vår omgivning. I dag tar flera nytänkande Skellefteåföretag tillvara fördelarna med trä och driver byggbranschen i en hållbar riktning.

I kombination med den forskning och utveckling kring träbyggande som bedrivs i Skellefteå förverkligar vi visionerna om hållbart byggande i trä. Med attraktiva, sunda livsmiljöer och nytänkande idéer som är hållbara. Både på kort och lång sikt. Erfarenheterna och kunskapen delar vi gärna med oss av.

Följ med på en guidad träsafari genom staden, lyssna till intressanta gästföreläsare och besök en eller flera av Skellefteås träbyggnader. Ni kan välja att fokusera på ett avgränsat område –som arkitektur, hållbarhet, innovation och historia – eller ta del av flera perspektiv. Vi skräddarsyr besöket utifrån era önskemål

Karta över Skellefteå stad där byggande i trä är utmärkt med siffrorFörstora bilden

15. Sporthallen, Campus
16. Kv Ekorren, flerbostadshus
17. Kv Lotsen, Ursviken, kontorshus
18. Leos lekland
19. Handelsområdet Solbacken
20. Älvsbackabron
21. Norrskenet förskola, Morö Backe
22. Gamla seminariet
23. Paviljong, Skellefteå lasarett
24. Pelletsmagasin, Skelleftehamn
25. Brygg Club & Café och Skellefteå Bryggeri
26. Älvsbacka park, flerbostadshus
27. Ömans, handelsgård
28. Nilsro, Anderstorp, radhus

Här kan du läsa mer om några av våra träreferensprojekt runt om i kommunen