Vandringsleder och promenader

Ett bra sätt att hålla sig i form och samtidigt ge själen näring är att vandra och promenera. Enklast är förstås att utgå från sin egen bostad och utforska omgivningarna. Men Skellefteå kommun har också många fina vandringsleder och promenadstigar att erbjuda. Även vintertid!

Filtrera resultatet

Det här formuläret postas automatiskt

Längd och underlag på leden
Vad finns det för utbud på platsen?
 • Brännvattnets naturstigar

  Välkommen till Brännvattnet som ligger ca 23 km västnordväst om Burträsk. Leden består av flera hundra år gamla stigar som än idag används för den som vill ge sig ut och vandra.

 • Flottarstigen Sikån

  I slutet av 1800-talet var sågat timmer Sveriges viktigaste exportvara. Effektiva flottledssystem som transporterade timret var därför viktiga. På Sikån flottades timret till Rickleån och vidare till...

 • Trail at the hiking trail

  Furuögrundsleden

  Leden är 10 kilometer lång och går i en naturskön miljö längs kusten från Kolviken via Furögrund till Byske Havsbad. Den sträcker sig över kuperad terräng med några få korta brantare partier.

 • Fällforsleden

  Leden är 4 kilometer. Leden utgår från Laxcenter förbi Marranäsvältan och tillbaka till Laxcenter. Här kan du vandra i närheten av Byskeälven, en outbyggd skogsälv med vandrande laxar. Leden ligger i...

 • Gruvstigen

  Leden är 18 kilometer lång. Vid Varuträsk Vildmarksgruva startar Gruvstigen som går i varierad terräng till Norrström norr om Forsbacka där den ansluter till Nasaleden.

 • Grytsundsleden

  Grytsundsleden startar i Bovikens by, går efter befintliga stigen till Bjässviken, vidare efter vägen till Grytsundet och sedan befintlig väg till Bovikens by. Extra fina avsnitt är delen mellan Bovi...

 • Hundpromenaden Sjungande Dalen

  En del av Sjungande dalens elljusspår gjordes om till en promenadslinga för hundar att användas även under vintern. Här kan du vintervandra i naturskön miljö med din fyrfota vän efter upplyst slinga.

 • Hälsans stig, Kåge

  I Kåge är slingan fem kilometer och där går promenaden runt samhället, men även över privata marker under sommarhalvåret.

Filtrera resultatet

Det här formuläret postas automatiskt

Längd och underlag på leden
Vad finns det för utbud på platsen?

Tips till din vandring

Innan du sätter iväg på en längre tur bör du ha gått in dina skor ordentligt. Se också till att ha med dig vätska och mat som du behöver längs vägen.

Att stanna till och ta en friluftsfika är en stor del av njutningen med vandringen. Längs efter vandringslederna finns det många vindskydd och lämpliga rastplatser för detta.

Trevlig vandring!

Missa inte: guidade turer

Senast uppdaterad: