Om kampanjen

Förlåt Sverige

Vi vill ta tillfället i akt att säga Förlåt till er, resten av Sverige. Förlåt för att vi växer och får människor att flytta från er till oss. Förlåt för att vi står mitt i centrum av den gröna omställningen, att vi har en uppsjö av lediga jobb och ett kulturhus helt i trä. Förlåt för att vi lever livet fullt ut, men gör det enkelt. Ja, förlåt för att vi faktiskt är en av världens bästa platser.

Vi genomgår en sällan skådad boom av nya etableringar, hållbara satsningar, bostadsbyggande och jobbmöjligheter i tusental. Och vi kan inte hjälpa det, men det är många som vill vara med på den här resan. Hur, när eller om den ens slutar vet vi inte. Vi vet bara att vi är mitt uppe i den, och få vill stå bredvid när förändringen sker. Förlåt för det, men innerst inne tror vi att ni förstår.

Hälsningar. Skellefteå

Förlåtkampanjen initierades som en del i kompetensattraktionsarbetet för Skellefteåregionen som tillsammans med hela norra Sverige genomgår en stor samhällsomvandling. Kampanjen möjliggörs genom finansiering av utvecklingsmedel från Europeiska Unionen som en del i projektet "North Sweden Green Deal". Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kreativ idé och projektledande byrå: Skellefteå kommuns upphandlade byrå, Familjen Länk till annan webbplats.

Filmproducenter: Slutet är nära  Länk till annan webbplats. Pär Olofsson Länk till annan webbplats. ParaPix Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fotograf, stillbilder: Paulina Holmgren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Pär Olofsson Länk till annan webbplats.ParaPix Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ciceron: Klara Nygren

Ansvarig beställare: Marknadsenheten Skellefteå kommun, Helena Renström


Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 september 2023