Lekplatsen Barbapappa

 • Projekt Grönområden och fritid
 • Fas Genomförd
 • Plats Centrala stan

En trygg plats med många olika aktiviteter

Öppna ytor för aktivitet och hållbart materialval var i fokus under renoveringen av lekplatsen på Forskargatan. Lekplatsen stod klar hösten 2023.

Attraktiva lekmiljöer är ett viktigt inslag för aktiva barn. En upprustning av lekplatsen på Forskargatan har skett, för att skapa en samlingsplats för barn. Här kan barnen klättra, åka rutschkana, gunga och leka med sand.

Lekplatsen ligger mellan Forskargatan och Villagatan, med närhet till Campus och forskning. Plstsen har bidragit till temat som är inspirerad av Barbapapa, en fransk barnbokserie. Serien blev omåttligt populär på 70-talet och än idag är den väldigt populär bland barn. Barbaflink, som är en av karaktärerna och en lysande forskare, har fått en alldeles egen bubbla och kalejdoskop. Renoverade lekhus och fågelholkar har fått ny färg, även dem inspirerade av Barbafamiljen.

Buskarna runt om lekplatsen har öppnats upp för att skapa en ljusare och tryggare plats. Samtidigt kompletterades lekplatsens nuvarande växter med blommande buskar, träd och perenner för att en trivsam miljö för både människor och djur.

Aktörer
Skellefteå kommun

Aktuellt i projektet

  Länkar

  Relaterade planer

  Fler projekt i samma kategori

  Visar 3 av 5 nyheter