Lekplatsen Barbapappa

 • Projekt Grönområden och fritid
 • Fas Genomförd
 • Plats Centrala stan

En trygg plats med många olika aktiviteter

Öppna ytor för aktivitet och hållbart materialval var i fokus under renoveringen av lekplatsen på Forskargatan. Lekplatsen stod klar hösten 2023.

Attraktiva lekmiljöer är ett viktigt inslag för aktiva barn. Lekplatsen på Forskargatan har rustats upp för att bli en bättre samlingsplats för barnen. Här kan barnen klättra, åka rutschkana, gunga och leka med sand.

Lekplatsen ligger mellan Forskargatan och Villagatan, med närhet till Campus och forskning. Den har ett temat som är inspirerad av Barbapapa, en fransk barnbokserie. Serien blev omåttligt populär på 70-talet och än idag är den väldigt populär bland barn. Barbaflink, som är en av karaktärerna och en lysande forskare, har fått en alldeles egen bubbla och kalejdoskop. Renoverade lekhus och fågelholkar har fått ny färg, även dem inspirerade av Barbafamiljen.

Buskarna runt om lekplatsen har öppnats upp för att skapa en ljusare och tryggare plats. Lekplatsen har också kompletterats med blommande buskar, träd och perenner för att en trivsam miljö för både människor och djur.

Aktörer
Skellefteå kommun

Aktuellt i projektet

  Länkar

  Relaterade planer

  Fler projekt i samma kategori

  Visar 3 av 8 nyheter