TEMA 2022

ForskarFredag för en bättre och friskare värld

Temat för årets ForskarFredag är “En bättre och friskare värld”. Genom temat fördjupas kunskapen om naturens och människans hälsa och kopplingen däremellan – för när vi tar hand om jorden tar vi också hand om livet!


Campus Skellefteå anordnar ForskarFredagaktiviteter i samarbete med LTU, Umu, RISE, Science City, T2 och Exploratoriet

ForskarFredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival med aktiviteter i hela Sverige. Här får du ta del av aktuell forskning på lokal, regional och global nivå. Helt gratis. "Möt forskare – helt vanliga människor med ovanligt spännande jobb!"

I årets ForskarFredag med utgångspunkt i EU:s fem missionsområden Länk till annan webbplats. lyfter vi i år särskilt forskning för att bota cancer och andra sjukdomar samt forskning för att lösa framtidens klimat- och miljöutmaningar. EUs missionsområden har som mål att hitta lösningar på de viktigaste globala utmaningarna. Över hela världen jobbar forskare just med att undersöka utmaningarna vi står inför och vilka lösningar vi kan använda för att ta oss an dem.

 

Samarbetspartners ForskarFredag 2022

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 september 2022

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.