Utbildning

Det finns många olika typer av utbildningar på Campus Skellefteå. Fristående kurser, hela program, distansstudier eller ...

Student

Att vara student i Skellefteå har många fördelar. Här hinner vi mer utan att behöva skruva upp tempot. Ett naturskönt ca...

På Campus

Hitta på området eller bekanta dig med de verksamheter och studiemiljöer som finns på Campus Skellefteå.

Campusbiblioteket

Campusbiblioteket är öppet för alla, och vår främsta målgrupp är Skellefteås studenter och forskare.

Forskning

Campus Skellefteå är ett nav för teknisk innovation och forskning. Studenterna här finns mitt bland näringsliv med svens...

Innovation & samverkan

Mer än tusen miljarder kronor. Så mycket ska det investeras för i Norr- och Västerbotten de närmsta 20 åren. Nu behövs f...

Campus Fastigheter

Utvecklar hållbara och inspirerande miljöer för att möta det ökade intresset för etableringar och samarbeten på Campus S...

Kontakt

Nedan hittar olika verksamheters kontaktuppgifter. Mer information om övrig verksamhet och företag på Campus hittar d...

Aktuellt på Campus

Nyheter

 • Ny masterutbildning på Campus Skellefteå

  Hösten 2021 startar Luleå tekniska universitet en ny masterutbildning i Skellefteå. Programmet, som har inriktning informationssäkerhet, har tidigare erbjudits på distans eller med Luleå som studieort, men flyttas nu till Skellefteå.

  Vybild över ett vintrigt Skellefteå
 • Skellefteå kommun ny hyresvärd på Campus Skellefteå

  För att möta den snabba utvecklingen och det ökade intresset för Campus Skellefteå behövs nya samarbetsformer. Därav har Skellefteå Industrihus tillsammans med Skellefteå kommun bildat en gemensam styrgrupp för Campus med syfte att förverkliga Campusplanen och utveckla området.

 • Students from Campus Skellefteå created all the graphics for this years’ Christmas calendar

  This years’ TV calendar “En hederlig jul med Knyckertz” by SVT is filmed in Luleå and Boden by the production company Unlimited Stories, in cooperation with Filmpool Nord. Unlimited Stories contacted the YH education Visual Magic at Campus Skellefteå to get help with the graphics for this year’s Christmas calendar. Among other tasks, the students at the VFX education developed concepts and modelled a prison.

 • Nätverksträff distansstuderande sjuksköterskor

  Under året har flertalet distansstuderande bjudits in till Campus Skellefteå för att få veta mer om vilken stöd och service man kan få i sina studier via Campustjänster. Sjuksköterska termin 2 bjöds in att möta representanter från Skellefteå kommun och Region Västerbotten.

 • Campus i Skellefteå utvecklas

  Kommunkoncernen kraftsamlar för att möta det ökade intresset för etableringar och samarbeten på Campus Skellefteå. Det är viktigt att möta den snabba utveckling som sker och därmed behovet av kompetensförsörjning. Campus är avgörande för utvecklingen i det växande Skellefteå.

 • Umeå universitet och Skellefteå kommun ingår ett strategiskt partnerskap

  Umeå universitet och Skellefteå kommun tecknar nu ett strategiskt partnerskap med syfte att hitta och utveckla långsiktiga former för samverkan. Tillsammans har parterna identifierat tre fokusområden där organisationerna kan stärka varandras arbete, strategisk kompetensförsörjning, hållbar samhällsutveckling och Artificiell Intelligens, AI.

  Campus Skellefteå, studenter, sommar, ungdomar, T2
 • Internationella distanskurser hjälpte Daniel ta nytt kliv i karriären

  Via distanskurser kunde 32-årige Skellefteåbon Daniel Degerman fylla sitt CV med nya tekniska kompetenser och ta ett nytt språng i karriären. Han konstaterar att kursintygen hade stor betydelse för att han idag jobbar som teknisk säljare på Skellefteå Kraft. – De visade att jag kan lära mig nya saker och att jag har drivet och kompetensen som gör mig lämplig som säljare. Det gjorde det lättare att söka jobb, säger han.

 • Tre nya utbildningar på Campus Skellefteå

  Två nya YH-utbildningar kopplade till spelindustrin är beviljade start i Skellefteå och på Luleå Tekniska universitet startar ytterligare en spelutbildning på Campus Skellefteå.

 • Behovet av högre utbildning ökar när Skellefteå växer

  Skellefteå genomgår en stor expansion och får ett alltmer avancerat näringsliv, vilket innebär ett ökat behov av högre utbildning. – Det skapar goda förutsättningar att utveckla tillgången till högre utbildning i Skellefteå, säger Ida Lindh, strategiskt ansvarig på Campus Skellefteå.

  Kvinna som arbetar vid dator i hemmiljö.