Jobba med nyheter och projektuppdateringar projektuppdateringar

Det finns två typer av nyheter på Skellefteå växer

  • Projektuppdateringar
  • Nyhetstexter

Dessa visas ut på olika sidor och på lite olika sätt. På projektsidorna och nyhetssidan ska senast publicerade automatiskt uppdateras medan det på startsidan är ett redaktionellt uppdrag att hålla nyhetsblocket intressant.

Projektuppdateringar

För att skapa en projektuppdatering som listas under ett specifikt projekt så ställer du dig på arkivet Aktuellt i projektet och väljer Skapa ny sida med mallen Case (under Fristående webbplatser). Du kan också kopiera nyheten som heter Mallsida för projektuppdateringar.

Det som listas under projektet är bara rubriken på sidan (byt inte namn på textmodulen Rubrik) men när man klickar på den så kommer man till din nyhetssida. Försök se till att det finns något mer än bara rubriken där. Finns det inte mer information än det du skrivit i rubriken lägg en länk till drifinformationssidan eller en länk tillbaka till projektet.

Projektuppdateringarna ligger under flikarna på projektsidan

Nyhetstexter

Om du ska skriva en längre text/nyhet om ett projekt eller ämne som är relevant för att projekt så behöver inte nyheten publiceras i arkiven för Skellefteå växer. På nyhetssidan hämtas nyheter från invånarwebbens arkiv som heter Nyheter och Bo, trafik och miljö samt platsens Case-arkiv. Arkiven från invånarwebben hämtas också in under varje projekt. Det som skiljer listningarna mellan nyhetssidan och projektsidan är att på projektsidan visas bara nyheter som har en etikett med projektets namn. Du kan alltså välja att publicera din text på invånarwebben och märka den med rätt etikett så kommer den att visas både på nyhetssidan och projektsidan på Skellefteå växer.

Nyhetsblocket (puffar) på startsidan

Om du vill lyfta upp en nyhet eller en undersida till blocket med puffar på startsidan så är det en redaktionell yta - inget sker per automatik här. Du som redaktör väljer vad du vill lyfta upp på denna yta. Det kan vara andra sajter, undersidor eller nyheter.

Nyhetsblocket på startsidan

Glöm inte mobilversionen

För att du ska kunna svajpa puffarna i sidled i mobilen så behöver de ligga i samma rad och det funkar inte på desktop. Därför finns en inställning som gör att vi visar den antingen eller utifrån storlek på skärmen (Egenskaper/responsiv webb). När du ska uppdatera är det enklast att göra dina ändringar i desktopversionen och sedan kopiera och klistra in samma modul i mobilversionen. Du hittar dem under varandra i innehållsträdet till vänster när du redigerar sidan (se gulmarkerade layouter i bilden)

Nyhetssidan

På nyhetssidan listas nyheter från invånarwebbens arkiv Nyheter och Bo, trafik och miljö. Här finns också reportage från platsens arkiv. De projektuppdateringar som du gör hamnar här tillsammans med den senaste driftinformationen och aktuella detaljplaner. Kontakta administratör om du behöver göra ändringar på sidan.