Här hittar du en kort presentation av alla oss som arbetar med Skogsbad och i projektet som riktar sig till tjejer och unga vuxna specifikt.

Arbetsgrupp

Pia Broman Lindberg, behandlare på Ungdomshälsan i Skellefteå.

"Vi på ungdomshälsan träffar och stöttar ungdomar (16-22 år) med olika bekymmer. Tillsammans försöker vi hitta lösningar för dessa ungdomar som gör att de mår bra. Jag ser skogsbad som en fantastiskt möjlighet att ge unga ett konkreta redskap att påverka sitt mående. "

Tarja Rauhala Kultur och fritidssamordnare, Skellefteå Kommun.

"Jag är uppvuxen i en liten by där närheten till naturen alltid fanns. Min familj vistades mycket i skogen vilket präglat mig. Jag känner mig alltid trygg i naturen. Jag älskar fjällen, skogen och havet. Plocka svamp är mitt stora intresse under hösten. Jag är en färsk som skogsbadare men har nog alltid skogsbadat fast jag inte vetat om det."

Börje Brandt, jobbar som föreståndare på en av Skellefteå kommuns fritidsgårdar.

"Min roll är skapa trygghet när vi är ute i skog & mark, tillaga middag eller fika över öppen eld, lära ut grunder i skogskunskap så att du ska känna dig tryggare i skogen, tex lära dig göra upp eld med tändstål, inte gå vilse, kunna skydda dig mot överraskande oväder och framförallt se till att ditt skogsbadande med oss ska bli en trevlig upplevelse som du bär med dig."

Börje har förutom lång erfarenhet av att vistas i skog och mark, gått skogsbadskurs via Lena Stenvall och har sedan många år främjat fysiskt och psykiskt mående i skog och mark.

Börje har också genomfört skogsbad för Internationella Kvinnoföreningen IKF i Umeå sedan 2019, med uppehåll under 2020 och ny kurs i Umeå är inplanerat för tidig höst 2021.