Service på området

På Byske Havsbad hittar du butik, café och strandkiosk med stort utbud under sommaren. Med gratis Wi-Fi kan du enkelt hålla dig uppkopplad på de flesta områden på campingen. Allt detta är summan av vår professionella omtanke och hjälpsamhet som gör det enkelt att njuta och koppla av hos oss!

Illustrerad karta över campingområdet.

Incheckning

Stugor: Från klockan 15.00. Efter utcheckning klockan 12.00 städas och funktionskontrolleras alla stugor. Detta innebär att incheckning inte kan ske före klockan 15.00.

Husvagnar: Kontinuerligt efter tillgång eller efter klockan 12.00 för förhandsbokade platser.

Tält: Kontinuerligt efter tillgång.

Utcheckning

Stugor: Klockan 12.00

Husvagnar: Klockan 12.00

Tält: Klockan 12.00

(För gäster som checkar ut efter gällande utcheckningstid tas en ny dygnsavgift ut).

På Byske Havsbad gör vi allt för att du ska trivas vilken funktionsnedsättning du än har.

Reception

Entré med dörröppnare.
I receptionsbyggnaden finns en toalett för rörelsehindrade.

Boende

Strandvilla B2 och B4 är utrustade med ramp och anpassade dörrar så att du lätt kan ta dig in i stugan. Dusch- och WC-stolar med armstöd finns i badrummet.

Granen 1 är utrustad med en ramp med avåkningsskydd och bredare dörr så att rullstolar lätt ska ta sig in. Vid städning används doftfria produkter.

Stugan har sex bäddar varav fem bäddar är på golvnivå. Färgstråk finns bakom toalett och handfat för dig med synnedsättning. Badrummet är utrustat med WC-larm. Dusch- och WC-stolar med armstöd finns i badrummet.

Lärken 1-6 är utrustade med en ramp med avåkningsskydd och bredare dörr så att rullstolar lätt kan ta sig in. Stugorna är husdjursfria och vid städning används doftfria produkter. Dusch- och WC-stolar med armstöd finns i badrummet.

Servicebyggnaderna

Servicebyggnad 1 och 3 har automatöppning vid alla entréer. Taktil skyltning med punktskrift. Särskilda utrymmen finns för dig med synnedsättning och/eller andra tillgänglighetsbehov. Tvättstugan i Servicebyggnad 1 har tvättmaskiner och torktumlare på marknivå samt höj-och sänkbara platser för strykning av kläder.

Servicebyggnad 2 och 4 har RWC.

Utebadet

Rökning är inte tillåtet på området. Badrullstol finns att låna. RWC på området. Parkering för funktionshindrade finns på gästparkeringen.

Byscaya Café

Rökning är inte tillåten inom inhägnaden. Rullstolsanpassade utemöbler.

Strand

Parkering för funktionshindrade finns på gästparkeringen. Alla byggnader på strandområdet (utom barnklubben) är utrustade med ramp.

Stranden har en RWC. Lekplats för mindre barn som är tillgänglighetsanpassad. Asfalterat stråk för rullstolar och barnvagnar finns ner till stranden.

Badrullstol finns att låna hos Strandservice.

Pirstugan har tillgänglighetsanpassad ingång och sittplatser.

Flytbrygga

har en längd på 150 meter och bredd på 2 meter och är tillgänglighetsanpassad samt barnvagnsvänlig. Träspång till flytbryggan.

Vid frågor eller synpunkter kontakta oss gärna.

Bokningsavgift
För alla bokningar via telefon och e-post tillkommer 135 SEK. Bokar du online bjuder vi på denna avgift.

När ska jag betala?
Betalning sker 1 dag innan ankomst.

Om du inte betalar i tid?
Om betalningen inte är gjord 1 dag före din ankomst avbokas din bokning. Ingen bekräftelse blir sänd till dig.

Vad händer om jag vill avboka?
Kostnadsfri avbokning gäller fram till 1 dag innan ankomst. Vid avbruten vistelse på grund av sjukdom återbetalas resterande belopp. Bokningsavgiften återbetalas inte.

Övrigt
Genom din bokning tillåter du oss att skicka nyhetsbrev till dig och du får möjlighet att delta i vår gästundersökning via e-post fram tills att du avregistrerat dig på dessa.

Lanternan har nu stängt för säsongen, varmt välkommen åter sommaren 2022!

Restaurang Lanternan är vackert beläget vid stranden på Byske Havsbad. Njut av havsutsikten från vår mysiga restaurang eller i solen på verandan.

Lanternan är ett välkänt mat- och nöjesställe under sommarhalvåret. Både campinggäster såväl som ortsbor söker sig gärna hit för en god bit mat och underhållning.

Läs mer om våra arrangemang på anslagstavlorna runt om på området och på sociala medier.

Varmt välkommen! För att se aktuella öppettider se under kontakt och öppettider i menyn.

Byscaya har nu stängt för säsongen, varmt välkommen åter sommaren 2022!

Sommartid finns här finns allt från mjukglass, kaffe/te, slush, fikabröd, kalla & varma smörgåsar, sallader och mycket mer.

Och du, du har väl inte missat våra smarriga räkmackor och specialare som Glush!

Varmt välkommen!
För att se aktuella öppettider se under kontakt och öppettider i menyn.

Matekan är campingens matvarubutik och ligger mitt i centrum på anläggningen.

Matekan erbjuder nybakat bröd och dagstidningen på morgonen. Här finns leksaker, grilltillbehör, matvaror, godis, läsk samt ett visst sortiment tält- och husvagnstillbehör.

Varmt välkommen!
För att se aktuella öppettider se under kontakt och öppettider i menyn.

Strandservice har nu stängt för säsongen, varmt välkommen åter sommaren 2022!

På Strandservice kan du hyra cykel, äventyrsgolf, kanot, trampbilar, segway, bollar och mycket mer under högsäsong. Under för- och eftersäsong kan du hyra äventyrsgolf, trampbilar och cyklar i receptionen.

Strandservice hittar du intill Byscaya Café vid stranden. Här finns också godis, snacks och läsk.

Tips! Hos Strandserivce kan du även hyra solstol, så slipper du sanden på filten!

Kontaktuppgifter och öppettider för Strandservice

Fullständigt utbud och priser hos Strandservice

Här hjälper vi dig med in- och utcheckning, bokning, tvättkort, vykort, frimärken, fiskekort, souvenirer, tips på utflyktsmål och mycket mer!

Bokning

Boka gärna online så bjuder vi på bokningsavgiften.

Trådlöst internet/kunddator

Gratis Wi-Fi med täckning på de flesta områdena finns. I receptionen hittar du också en kunddator som du kan låna i mån av tillgång.

Campingkort

Alla gäster behöver giltigt Camping Key Europe eller Camping ID, läs mer eller köp ditt kort här Länk till annan webbplats.

Post

Vid receptionen finns en gul postlåda som töms varje vardag ca 12.00 under högsäsong. Våra säsongsgäster kan hämta sin post och sina tidningar i en postlåda märkt ”Campinggästers post”.

Kontantfria

Receptionen är kontantfri för er och vår säkerhet. Vi tar emot alla vanliga betal-och kreditkort.

Swish

Swish går bra att använda i receptionen, Café Byscaya och Strandserivce.

Kolla e-post, läs dina lokala nyheter eller surfa sociala medier!

Allt du behöver är en dator, en handdator eller en smartphone som är förberedd för trådlösa nätverk. Täckning finns på de flesta områdena både för stug-och campinggäster och avgiften ingår i campingpriserna.

Har du ingen egen dator finns det att låna i receptionen.

Hos oss gäller Svenska Campingvärdars fastställda ordningsregler. Anslag finns vid receptionen och vid alla servicehus. Campingplatsens personal äger rätten att avvisa gäst från campingplatsen, som inte följer dessa ordningsregler.

Specifikt för husvagn/husbil

Husvagnsplatserna är avsedda för incheckade gäster och endast för en bil och en husvagn. Eventuella besökare parkerar på gästparkeringen utanför campingområdet.
Motortrafik i gånghastighet är tillåten för nödvändiga in- och utresor. Mopeder ska ledas på campingområdet.

Uppställning av husvagn sker på anvisad tomt. På grund av brand och säkerhet ska avståndet mellan ekipage och tomtgräns inte understiga 2 meter och avstånd till nästa ekipage inte understiga 4 meter. Om anvisningar inte följs har vi rätt att be dig flytta ekipaget.
Platsen avser en husvagn/husbil + en bil och draget placeras mot väg. Övriga bilar hänvisas till gästparkeringen utanför campingområdet. Genomfartsleder får inte blockeras, passage måste finnas för utryckningsfordon.

Sovtält får inte sättas upp på husvagnsplats där husvagn redan finns. Tält räknas som eget hushåll och ur brand- och säkerhetsaspekt ska tält stå på anvisad tältyta.

Nattro

Nattro råder mellan 23-06 så respektera att det bland annat finns barnfamiljer som vill sova. Under denna tid är även motortrafik förbjuden på campingområdet. Efter kl 23.00 låses bommen vilket innebär att det inte går att checka in efter det.

Brandposter

Brandposter finns utplacerade vid alla servicehus, på Mat-Ekan och i receptionen.

Sjukvård

Förbandslådor finns på Strandservice, Byscaya Café, det tempererade utebadet och i receptionen. Flertalet av personalen är utbildad i 1:a Hjälpen och Hjärt- och lungräddning. I receptionen finns en defibrillator/hjärtstartare och vi har utbildad personal på vårt tempererade utebad och i receptionen.

Rökning

Det är rökförbud i alla våra lokaler och det gäller alltså både stugor, servicebyggnader, restaurang och butik. Rökförbud råder också på utebadet och i den inhägnade delen av caféet. Upptäcker vi att någon rökt i en stuga kommer en städavgift att debiteras den som hyrt stugan.

Hundar

Hunden ska hållas kopplad och får inte lämnas utan tillsyn. Rastning sker utanför campingområdet och för allas trevnad plockar du upp efter din hund. Släng påsarna i hundlatrinerna som finns placerade på området - bland annat hittar du dessa vid norra utfarten i anslutning till motionsspår, vid strandpromenaden, vid miljöstation 1 och på gångväg mellan reception och strand.
Hundar får inte vistas på stranden eller i poolområdet. Hundbadstrand finns på södra sidan stenpiren vid Byskeälvens mynning och är skyltad med "Hundbadstrand". Hunden får också bada i älven.
Hunddusch finns på kortsidan av receptionsbyggnaden. Där kan du både tvätta din hund och använda det separata utrymmet för omvårdnad där det bland annat finns pälsfön. Var noga med att städa efter er så vi slipper spridning av eventuella sjukdomar.
Hundparkering finns vid Servicebyggnad 1 och 3, receptionen, Byscaya Café och butik Matekan.

Grillning

Grillning med ved är tillåten på anvisade grillplatser på stranden. Vill du använda våra övriga grillplatser så används endast kol i dessa. Grillkolstunnor finns utplacerade vid miljöstationerna, se till att ingen glöd finns kvar på grund av brandrisk.
Engångsgrillar är inte tillåtet.
På camping/tälttomter är det tillåtet med gas/kolgrill som står på ben.
Bor du i stuga ser du till att ha grillen på asfalt och inte på altanen. Se också till att ha dörr och fönster stängda medan du grillar för att undvika grillrök inne i stugan.
Var observant om det råder eldningsförbud.

Nattvakter

finns på området under högsäsong och då klockan 21-07. Behöver du komma i kontakt med vakterna efter att receptionen stängt ringer du +46 (0)912 - 612 90 och tryck 1. Om det råder akut läge, kontakta ambulans, polis eller brandkår på SOS alarm telefon: 112.

Brandföreskrifter

Husvagn och förtält skall placeras 2 meter från alla tomtgränser och avståndet till nästa ekipage får inte understiga 4 meter. Husvagnsdraget bör placeras ut mot väg.

Sophantering

Miljöstationer finns vid servicebyggnad 1, vid våra strandvillor samt vid biltvätten. Speciella kärl finns för wellpapp, färgat och ofärgat glas, trädgårdsavfall, tidningspapper, batterier och grillkol.

Grovavfall

Grovavfall såsom möbler, trädgårdsredskap, leksaker, utegrillar mm får ej lämnas på campingplatsen utan detta hänvisas till vår återvinningscentral som ligger på södra sidan älven mot Knalleområdet. Återvinningscentralen har öppet måndag och torsdag kl 14.00-19.00, lördag 10.00-14.00, jämna veckor. Det finns även en återvinningscentral bredvid gamla Statoil-macken. Där kan ni lämna tidningar, glas, wellpapp, metall, hård- och mjukplast mm.

Avloppstömning

Avloppstömning för fasta tankar finns på norra sidan ovanför biltvätten och på ställplatsen. Latrintömning för lösa tankar finns i servicebyggnad 2, 3, och 4.

Biltvätt

Finns på norra sidan campingen och är gratis. Tvättsvampar mm finns att köpa på Mat-Ekan.

Drönare

Inom campingens område är det inte tillåtet att flyga med drönare eftersom det kan anses som störande och kränkande.

När du checkar in på en campingplats som är ansluten till SCR Svensk Camping behöver du ett Camping-ID eller ett Camping Key Europe. Ett Camping-ID kan du få utan kostnad genom att ladda ner appen My Camping Key på App Store eller Google Play, alternativt i receptionen när du anländer.

Camping Key Europe köper du lättast på länken här till höger, alternativt i receptionen när du anländer.
Till skillnad från ett Camping-ID ger dig Camping Key Europe tillgång till boenderabatter på drygt 2 500 campingplatser i Sverige och Europa, en uppsjö förmånliga rabatter och erbjudanden samt en helt kostnadsfri ansvars- och olycksfallsförsäkring som gäller för hela familjen. Som om det inte vore nog får du också campingkatalogen Svensk Camping direkt hem till dig i brevlådan.

Till toppen