Stiftelsen Rönnbäret

Studenterna blev vinnarna när Skeriafonden beviljade sammanlagt 216 000 kronor

Vid Skeriafondens årliga utdelning som syftar till att stimulera aktiviteter som ska öka trivseln på Campus Skellefteå och bidra till ökat intresse för forskning och utbildning tog Studentföreningen och dess undersektioner hem hela 149 000 kronor. Resterade fördelades mellan Sammes stiftelse, Nätverket KVIST för Kvinnliga Ingenjörer och Per Westerlund, Bitr. lektor LTU.

Lorents Burman som i sin roll som ordförande i Skeriafonden och kommunalråd Skellefteå kommun delade ut stipendier i sällskap av vice ordförande Dan Magnusson och ledamoten Robert Brännström, LTU.

- Det är viktigt att få dela ut medel i syftet att stimulera initiativ där studenterna nätverkar och trivs här i Skellefteå och i bästa fall överväger en framtida yrkeskarriär här där dom verkligen behövs, säger Lorents Burman.

149 000 kronor fördelades till Studentföreningen och dess undersektioner representerade av SFCS styrelse med undersektionerna Tafs, Kulturarna, Fusk, MIFFO, LAM, Phöseriet, Sexmästeriet, Idrottssektionen, SKRUV, samt SKARV, för att främja styrelsens arbete, fräscha upp kårhusets inredning, utveckla och köpa in nya spel, arrangera kulturarrangemang och arbeta med lokal studentkultur och studentlivet på plats. Pengarna går även till att ordna studentsociala event, arrangera Nolleperioden/studentuppstarten, diskmaskin och utrustning i studentpuben.

Resterande medel gick till Sammes stiftelse representerad av Jörgen Markgren med syfte att arrangera ett utbildningspaket för stiftelsens sommarstipendiater.

KVIST, nätverket för Kvinnliga Ingenjörer, representerad av Sarah Rönnberg arbetar med att skapa aktiviteter för kvinnliga ingenjörsstudenter i samverkan med kvinnor i näringslivet.

Per Westerlund, Bitr. lektor LTU beviljades medel för att stödja studenters Akademisk hemvist i Skellefteå samt för att sprida forskningsresultat.

FAKTA

https://stiftelsemedel.se/stiftelsen-skeriafonden/ Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 november 2023