Möjliggör din idékraft!

Välkommen till Idélabbet - en kreativ testmiljö där du kan undersöka olika infallsvinklar, utveckla prototyper och ta hjälp av andra för att bygga vidare på din idé. Du hittar oss i STOCK på Campus.

Idélabbets kreativa rum passar för idégenerering och workshops där du utvecklar och lär tillsammans med andra. I prototypverkstaden med 3d-skrivare, 3d-scanner, lödutrustning, lego och andra verktyg kan du skapa, bygga och experimentera dig fram. Kolla in programmet längre ner på denna sida.

Idélabbet står också öppet för dina initiativ. Bjud in till en egen workshop, eller prova att bara sitta här och jobba en stund. Med flexibla utrymmen, smarta verktyg, kostnadsfri rådgivning och många medskapare hittar du enkelt nya former för utveckling. Välkommen till en inspirerande miljö där du delar kunskap, får kreativ kraft och förverkligar idéer!

Öppettider och kontakt

Idélabbet är öppet för alla under vardagar kl. 07-16. Med campus passerkort har du tillgång dygnet
runt. Kontakta oss så hjälper vi dig att ordna ett passerkort.

Ta kontakt med oss om du vill ha hjälp att sätta igång en idéprocess eller veta mer om Idélabbets
möjligheter!

Kontakta Idélabbet

Läs mer om projektet Smart Tillväxt. Länk till annan webbplats.

Case - tidigare aktiviteter

Miljöer med förutsättningar att ta innovativa idéer till nästa nivå. Här har vi samlat några projekt och event som tidigare ägt rum i Idélabbet för att inspirera till kommande innovationer.

Joel och Jonathan, studenter vid LTU

Möjligheterna är många för drivna personer!

Joel och Jonathan, studenter vid LTU som engagerat sig i miljön på Idélabbet. Idelabbet används både till studerande, 3D-printning och generellt skapande. Idéer har de utvecklats från tanke till fysisk prototyp på Idélabbet.

Ben Neyses, LTU, står vid en whiteboard

"Thanks to the support from LTU Business and Idélabbet, im now enrolled at Artic Business Incubator with one of my ideas"

Ben Neyses, LTU uppskattar hjälpen med att driva sina idéer vidare mot framgång.

Besökare vid idélabbet

Under Vetenskapsfestivalen ForskarFredag var det många som passade på att besöka det då nyöppnade Idélabbet för att prova på att tillverka smycken med hjälp av 3D-skrivare.

Workshop på skemake

Många ville vara med när SkeMake erbjöd råd och stöd under workshop.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 oktober 2021