Mocap Studio

På campus har man investerat i miljonbelopp i en motion capture- och virtual production-studio. Motion capture är den teknik som används för att fånga in rörelser som sedan appliceras på animerade figurer. Kända exempel är till exempel Avatar, Gollum i Sagan om Ringen och de nya versionerna av Disneys klassiker som Lejonkungen och Djungelboken.

Mocap labmiljö_filmsekvens

– Det blir en win-win där vi gör det än mer attraktivt för spelstudios och andra mediaföretag att etablera sig i Skellefteå, säger Magnus Johansson, projektledare för Arctic Game Lab.

Studion är till för regionala företag inom spelutveckling, film, reklam, visualisering och utbildning – samt studenter på Campus Skellefteå.

Spelifiering, det vill säga att använda sig av spelelement inom verksamheter som traditionellt inte hör samman med spelande, är något som letar sig in i allt fler branscher. Exempelvis inom vården där Skellefteåföretaget Mindforce Game Lab utvecklar digitala spel som hjälper patienter med olika sjukdomar att följa sin ordinerade behandling och därmed förbättra sin hälsa.

Arctic Game är en organisation som arbetar för att skapa en strategisk plattform för spelindustrin i norra Sverige; med affärsutveckling, investeringsstöd, spelutbildningar och event för att bygga en stark spelindustri. De skapar en möjlighet för studior att växa och ger individer chansen att komma in i branschen.

Arctic Game är ett samarbete mellan kommunerna Umeå, Skellefteå, Piteå, Luleå och Boden och finansieras av kommunerna, Region Norrbotten och Region Västerbotten. 

För mer information besök arcticgamelab.com Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
27 november 2023