Konsten att komma igång i studentstaden Skellefteå

Du funderar på att studera på Campus Skellefteå. Fantastiskt! Du är välkommen hit oavsett om du är helt ny i Skellefteå eller ny som student. Men först kanske du vill veta vad Skellefteå har att komma med och hur just du ska hitta din plats här.

Till att börja med kan det vara skönt att veta att du som studerande på en högre utbildning är garanterad en bostad när du flyttar hit. Du kan i praktiken flytta in redan idag och slipper fundera över var du ska bo nästa månad. Istället kan du helhjärtat ägna dig åt dina studier och att upptäcka din nya stad. Studentbostäderna ligger på gångavstånd till Campus Skellefteå, har låg hyra – lägre än de flesta andra studentstäder och med fri internetuppkoppling i ett av Sveriges bästa stadsnät.

Så bra! Nu har jag fri surf och någonstans att bo. Sen då?

Ta dig fram med cykel

Ett bra alternativ till bilen är att använda cykel. Ofta är det närmare än du tror och kan gå nog så snabbt.

I Skellefteå kommun finns ca 24,8 mil gång- och cykelbanor och kommunen ansvarar för ca 18,7 mil. Huvudcykelnätet består både av separata gång- och cykelbanor och av gator där cyklingen sker i blandtrafik.

Kommunen arbetar aktivt med att göra det både säkrare och enklare att cykla. Det gör vi för att Skellefteå ska kunna växa hållbart, med bättre luft, bättre hälsa och mindre klimatpåverkan. Vi planerar nya gång- och cykelbanor, bygger om korsningar så att de blir smidigare och trafiksäkrare och sätter ut cykelparkeringar på strategiska platser. Arbetet med att prioritera cyklister och fotgängare kommer att fortsätta.

Läs mer om:

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 januari 2024