Du har många olika möjligheter att utvecklas i Skellefteå. Vi har en branschbredd och ett utbud på utbildningar och möjligheter som är större än någonsin. På Campus Skellefteå erbjuds program och kurser på universitetsnivå såväl som program eller kompetensutvecklande kurser via Yrkeshögskolan. Till Campus är du också välkommen även om du studerar på distans eller på annan ort, kanske vill du delta i en studiegrupp eller göra dina tentor här.

Vuxenstudier

Du kan studera i den kommunala vuxenutbildningen från höstterminen det år du fyller 20 år eller när du har fått din gymnasieexamen/studiebevis. Det kostar ingenting att studera här, men litteraturen måste du köpa själv. Prioriterad är du med kort tidigare utbildning eller funktionshinder.

Du har många olika möjligheter till vuxenstudier i Skellefteå. Här finns universitet, Yrkeshögskola, och kommunal vuxenutbildning. Välj det som passar dig!

Vuxenutbildning i Skellefteå

Yrkeshögskola

Yrkeshögskoleutbildning är till för dig som vill ha jobb direkt efter examen. Studieformen är eftergymnasial, CSN-berättigad och ges på plats eller distans i samarbete med branscher som söker kompetent arbetskraft.

Aktuella yrkeshögskoleprogrammen

Campus Skellefteå erbjuder en utmärkt studiemiljö. Bibliotek, idrottshall, restaurang och café finns på området. Studentbostäder inom gångavstånd. Studiemiljön är öppen även för dig som studerar på distans och via Lärcentrum kan du nyttja lokaler och andra tjänster som du kan behöva. Yh erbjuder utbildning i olika former som bunden och distans med och utan träffar. Se vad som gäller dig.

Skellefteå har bostadsgaranti för dig som hyr studentbostad. Studentboende

Här kan du läsa mer om vad som gäller för dig som studerar på Yh Länk till annan webbplats.

Högskole- och universitetsutbildningar

Via våra olika utbildningsanordnare kan du läsa både kompetensutvecklande kurser och hela program på Campus i Skellefteå.

Utbildningsanordnare på Campus

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 augusti 2023