"rootPage" is not defined.

Kompetensattraktion

Mer fokus på jobb och rekrytering på succéeventet P.S. Saknar dig!

Ifjol tog 1500 personer chansen att träffa Piteås och Skellefteås arbetsgivare när Skellefteå och Piteå kommun arrangerade P.S. Saknar dig! på Skansen. Den 25 november återkommer det uppskattade eventet. Nu med ännu större fokus på jobb och rekrytering för alla som är intresserade av att flytta till norra Sverige.

Har den stora omställningen i norr lockat även dig och du vill knyta kontakter med orternas arbetsgivare? Eller är du redan redo att ta steget och flytta norrut till en tryggare tillvaro?

- Norr- och Västerbotten är Sveriges hetaste region och bryter trenderna när det kommer till inflyttning och investeringar inom den gröna industrin. Och så här ser det ut att fortsätta i ett bra tag framöver, säger Jörgen Hult, varumärkesansvarig Piteå kommun.

På P.S. Saknar dig!, Piteå och Skellefteå kommuns gemensamma rekryteringsevent, finns alla möjligheter till att ta ett steg i rätt riktning eller till och med hitta ett nytt jobb.

Eventet, som sammanfaller med Skansens julmarknad, kommer som vanligt att ramas in av julmys med lokal mat och dryck samt aktiviteter som kommer kittla alla sinnen. Men i år så kommer jobb och rekrytering att stå mer i fokus. En nyhet för året är one on one-träffar mellan besökare och arbetsgivare.

- Vi lägger in en växel till för att lyfta alla jobb som finns i norra Sverige, säger Karolina Sundström, marknadsstrateg på Skellefteå kommun.

- Vi vill att P.S. Saknar dig! ska hjälpa arbetsgivare i norr och potentiella medarbetare att mötas och att det ska leda till direkta anställningar, fortsätter hon.

Flera företag har redan anmält sig och kommer att finnas på plats vid Sollidenscenen.

- Arbetsgivarna skriker efter kompetens och söker brett från alla branscher och yrkesområden och vi har utställare från såväl offentlig som privat sektor, säger Jörgen Hult.

Efter ett välbesökt evenemang 2022 så hoppas Piteå kommun och Skellefteå kommun nu på 2000 deltagare. Ett intressant och trevligt möte med julmys i kanterna, med både nuvarande, före detta och förhoppningsvis nya norrlänningar.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 februari 2024