En trygg plats som uppskattas för mångsidigheten, de korta avstånden och den enkla vardagen – samtidigt som äventyren väntar runt hörnet. Skellefteå kallas ofta för tiominutersstaden då man på max tio minuter kan ta sig mellan hemmet, jobbet,
skolan och fritidsaktiviteterna. Här går livet ihop.

Mer för familjen

Nyhetsreportage

 • Severin och familjen tog chansen att bli del av den gröna industrirevolutionen

  När Severin Hakizimana läste i tidningen om Northvolts batterifabrik i Skellefteå hajade han till direkt – han ville bli del av den gröna industrirevolutionen i norra Sverige. Med hjälp av programmet Relocate matchades han mot VUX-utbildningen till automationsoperatör på Campus Skellefteå och ett halvår senare gjorde han sin första arbetsdag på Northvolt. Då hade han, frun Antoinette Habonimana och deras fyra barn redan lämnat Stockholm och flyttat till huset på Köpmangatan i Burträsk sedan några månader tillbaka. – Allt har gått jättebra och vi har fått hjälp med allt vi behöver, säger Severin.

 • Anderstorpsgymnasiet startar engelskspråkigt diploma-program

   Hösten 2022 är det premiär för en internationell, högskoleförberedande gymnasieutbildning i Skellefteå. Anderstorpsgymnasiet har blivit en kandidatskola för International Baccalaureates (IB)s Diploma programme och målsättningen är att kunna titulera sig som en IB-skola under 2023. – Undervisningen genomförs på engelska och ger möjlighet för både internationella och svenska elever att förbereda sig inför fortsatta studier, säger Maria Hedman som är IB-koordinator på Anderstorpsgymnasiet.

 • Lotta Schelin i digitalt livesamtal under Skellefteå Pride

  Lotta Schelin är en av världens främsta fotbollsspelare med fyra OS, tre VM, flera EM och ligatitlar och historiska 88 landslagsmål, fler än någon annan svensk fotbollsspelare. Under Skellefteå Pride gästar Lotta Skellefteå digitalt och deltar i ett spännande livesamtal om sin karriär.

  Vybild över ett vintrigt Skellefteå

Följ oss på sociala medier

Missa inget. Följ oss på sociala medier! Facebook Instagram LinkedIn YouTube