Din karriär och dina möjligheter

Skellefteå och norra Sverige genomgår en stor expansion och får ett alltmer avancerat näringsliv, vilket innebär ett ökat behov av kompetens, på alla områden. Nyetableringarna, med Northvolt som största draglok, innebär tusentals nya arbetstillfällen i Skellefteå och vare sig du står redo för arbetslivet, eller om du behöver komplettera så ges det möjligheter.

Tillväxtinvesteringar på 80 miljarder

Det finns mycket som talar för att Skellefteå blir en av Sveriges främsta tillväxtzoner under 2020-talet. Flera extremt stora företagsetableringar med fokus på hållbarhet skapar tusentals nya arbetstillfällen, och behovet av bostäder ökar snabbt. Faktum är att det kommer att investeras minst 80 miljarder kronor i Skellefteå fram till 2030, vilket är mest per capita i hela Sverige. Läget är med andra ord riktigt bra, både för Skellefteå och för externa aktörer som är intresserade av att satsa på att bli en del av utvecklingen.

Traditionellt sett har områden som verk­stad, bygg, träförädling, gummi och transport varit starka i Skellefteå. De har med tiden kompletterats med framgångsrika företag inom allt ifrån IT, optronik, elektronik, säkerhet, miljö och medicin, till media, film och digital kommunikation. I dag finns en rad företag som är världsledande inom sin bransch. Dessutom är utvecklingen positiv inom livsmedel, handel och besöksnäringar. Med ett växande samhälle ökar även behovet av samhällsservice, skola, vård och omsorg. Så här finns möjligheter för dig.

karriär

Workup

Här är företagen i Västerbotten du inte visste att du ville jobba för.

Karriär

Exjobb

Ett exjobb är ingången i karriären för studenten och för företaget som tar chansen kan det vara en framgångsfaktor.

Reportage: Karriär och kompetens

Reportage: Karriär och kompetens

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 november 2021

Hittar du inte vad du söker?

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.