Sök böcker och artiklar

Här hittar du tips och länkar till var du kan ta hjälp.

Söktjänster

Böcker som finns inne på Campusbiblioteket kan inte reserveras. Gör så här i stället:

  1. Sök upp boken.

  2. Är boken "Tillgänglig" i Skellefteå?
    - Hämta den på hyllan och låna i vår låneautomat under våra öppettider eller under Meröppet om du har passerkort.

  3. Är boken utlånad – eller tillgänglig endast i Luleå eller Piteå?
    - Reservera den genom att klicka på "Access options" --> "Hitta eller Reservera" --> "Reservera". Du får en e-postavisering med mer information när boken finns att hämta.

Problem med reservationer?
Kontakta oss på skelleftealibrary@ltu.se eller 0910-585345, så hjälper vi dig!

Beställa artiklar

Artiklar som inte finns publicerade i sin helhet elektroniskt kan du beställa en kopia av. Skicka artikelreferensen med e-post till oss på skelleftealibrary@ltu.se. Du behöver ha ett lånekonto för att beställa artiklar.

Kostnad för att beställa artiklar:
Se vår prislista.

Om du behöver material som inte finns i våra samlingar är du välkommen att lämna ett inköpsförslag. Vi köper in litteratur som faller inom ramarna för våra ämnen.

Om vi inte kan köpa in det du behöver kan vi beställa det från ett annat bibliotek, så kallat fjärrlån. Detta är möjligt när du för dina studier eller din forskning behöver låna vetenskapligt material som vi inte har i vårt bestånd.

Tjänsten är tillgänglig för dig som är student eller som arbetar vid ett universitet, en högskola eller ett forskningsinstitut. Övriga hänvisas till närmaste kommunala bibliotek.

När du föreslår eller beställer en bok som vi inte har, lånar vi in den från ett annat bibliotek eller köper in den till vår samling. Räkna med 1-2 veckors leveranstid för böcker, ibland längre. När boken finns att hämta på biblioteket meddelar vi dig via mejl.

Ge inköpsförslag

OBS! Du måste ha ett lånekonto vid Campusbiblioteket för att kunna skicka in ett förslag. Om du inte har ett lånekonto behöver du besöka Campusbiblioteket med en giltig ID-handling för att skapa ett konto.

Ingår boken i en utbildning via Campus Skellefteå? * (obligatorisk)
Ingår boken i en utbildning via Campus Skellefteå?
Om du inte hittar de böcker du behöver för dina studier, forskning eller undervisning på Campusbiblioteket eller något annat bibliotek i Skellefteå, kan du be om att få dem via fjärrlån från LIBRIS, vilket är en gemensam databas för Sveriges högskole- och universitetsbibliotek.

Observera att elektroniska material inte kan fjärrlånas. Om du vill ha mer information om detta, kan du prata med bibliotekspersonalen.

Du kan göra en fjärrlånebeställning om:

  • du är student eller forskare
  • boken som du vill ha inte finns i beståndet hos Campusbiblioteket eller andra bibliotek i Skellefteå (är boken utlånad från Campusbiblioteket ska du reservera den, istället för att göra ett fjärrlån)

Fjärrlån är tillgängligt för studenter, forskare och lärare vid svenska universitet och högskolor. Du kan beställa upp till 5 böcker samtidigt för dina studier, forskning eller undervisning. För att använda fjärrlånetjänsten behöver du ha ett lånekonto på Campusbiblioteket.

Om du inte tillhör någon av de nämnda grupperna, kan du istället vända dig till Stadsbiblioteket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller ditt närmaste bibliotek.

Första gången du ska göra ett fjärrlån? Skaffa använda hos LIBRIS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För instruktion och mer info kring fjärrlåneregler, maila till skelleftealibrary@ltu.se

Databaser

Här har vi samlat några databaser där du som universitetsstudent har tillgång till. Är du inte en univiersitetsstudent kan du komma åt dessa databaser när du befinner dig på Campusbiblioteket och ansluter dig till LTUs wifi nätverk.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
14 juni 2024