VFU - student

VFU- Sjuksköterskeprogrammet

Du som studerar till sjuksköterska är välkommen att göra din praktik inom Skellefteå kommuns hälso- och sjukvård. Vi kan erbjuda dig verksamhetsförlagd utbildning både inom vår äldreomsorg och inom verksamheten stöd och service för personer med funktionsnedsättning.

Din verksamhetsförlagda utbildning kan exempelvis vara på ett särskilt boende för äldre, eller så kan du praktisera inom hemvården där personer får sjukvård i sina hem.

Du får goda chanser till jobb

Du har möjlighet arbeta både under studietiden och ferier. Redan efter första terminen får du möjlighet att arbeta som vårdbiträde. Efter fjärde terminen kan du arbeta hos oss som undersköterska i hemvården i nära samarbete med sjuksköterska. När du är färdigutbildad sjuksköterska har du goda möjligheter att få anställning hos oss.

Här kan du läsa mer om kommunens hälso- och sjukvård Länk till annan webbplats.

Avtal och annan nyttig information

Du är välkommen att göra din praktik inom Skellefteå kommun.

Kontakter

Anna Vikberg Olofsson, Huvudhandledare, Skellefteå kommun
hanna.dahlberg@skelleftea.se
Kundtjänst 0910-73 50 00, 076-1355205

www.skelleftea.se Länk till annan webbplats.

Du får en bra lärmiljö i Skellefteå kommun

Vi har en stöttande, kollegial och välkomnande lärmiljö, där du har tillgång till en skrivplats, dator och internetuppkoppling. Våra handledare är genuint intresserade av att handleda studenter och du får en bra introduktion från start. Du får växa med ansvaret då man arbetar med personcentrerad vård och du får möta många olika patienter med varierande sjukdomsbilder och behov. Gradvis får du delta mer aktivt och självständigt i arbetsuppgifterna.

Kampanjbild _Växa:sjuksköterska

VFU Region Västerbotten

Är du sjuksköterskestudent och funderar på att göra din verksamhetsförlagda utbildning på Skellefteå lasarett? Här får du ett strukturerat VFU-koncept med god tillgång till engagerade handledare.

Här kan du läsa om Region Västerbottens hälso- och sjukvård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


VFU Sjuksköterska

Skellefteå är en växande stad med målet att 90 000 invånare år 2030 ska bo här i en vacker, rättvis och hållbar stad där det ska finnas plats för alla. Då behövs du mer än någonsin, du som vill jobba med människan i centrum. Val av kommun för din VFU-placering görs i början av din utbildning och hos Studentcentrum på Campus Skellefteå kan du träffa likasinnade och får energin att fortsätta kämpa, ganska härligt va? Till slut är du där. Precis där du tänkte vara.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
11 januari 2023

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.