Bo och leva

Personporträttet - Erika Laisfeldt

35-åriga Erika Laisfeldt är kreativt lagd. Hon dansar, målar och fotograferar. Och i sommar är hon med som amatörskådespelare i sommarteatern för tredje gången.

När och varför sökte du dig till sommarteatern?

– Jag tipsade egentligen en kompis om att söka till uppsättningen av Bröderna Lejonhjärta sommaren 2018, men hon hade inte tid. Då provade jag själv och blev antagen, vilket var jättekul. Jag har alltid gillat att stå på scen och jag gjorde uppvisningar och spelade amatörteater när jag gick i skolan. Jag har sedan tonåren varit med i en dansgrupp, men den är inaktiv nu.

Du var med i Bröderna Lejonhjärta 2018 och 2019, vad är roligast med att vara med i ensemblen?

– Att få vara kreativ. Jag är en skapande människa, som även sysslar med andra kreativa uttryck och det här är ytterligare ett utlopp för den sidan. Alla människor, både på och bakom scenen, och den positiva responsen från publiken är också två av de bästa delarna.

Hur ser arbetet ut fram till premiären?

– Jag fick besked i december att jag kommit med i ensemblen. Sångrepetitionerna drog i gång i februari och repetitionerna tillsammans med regissör och koreograf i april. Sedan är det premiär i juni. Hur man jobbar beror mycket på regissören. I Bröderna Lejonhjärta var det få amatörskådespelare som hade repliker. I sommar har alla repliker.

Största utmaningen med att vara med i sommarteatern?

– Jag har familj och heltidsjobb så det gäller att få livet att gå ihop. Jag jobbar dagtid på veckorna så jag kan ägna kvällarna åt teatern, men det gäller att partnern är med på noterna. Arbetet med teatern motsvarar ungefär en halvtid under somrarna och det är obetalt arbete, men jag är med för att jag gillar det och får energi av det.

"Skådespeleriet är ännu ett utlopp för min kreativa sida"

Vad har du för ambitioner med skådespeleriet?

– Det är inget jag tänker satsa på. Ska man göra det tror jag att man behöver vara flexibel med var man bor. Jag har familj och har inga planer på att flytta.

Vad kan du berätta om sommarens uppsättning Wendy och Peter Pan?

- Den blir jättebra där scenografin kommer se fantastisk ut med mycket färg. Förutom skådespelare och amatörskådespelare deltar ett helt gäng från musikallinjen på Strömbäcks folkhögskola, så kvaliteten på sången kommer vara hög.

FAKTA: ERIKA LAISFELDT

Ålder: 35 år.
Bor: I Bergsbyn.
Sysselsättning: Förskolekock.
Familj: Sambo, två barn och ett bonusbarn.
Intressen: Måla, fota, odla och läsa böcker.
Favoritserie: Outlander.
Favoritbok: Läser mycket, finns för många för att bara välja en.
Favoritmat: Valfritt thailändskt.

 

Sidinformation

Senast uppdaterad:
21 september 2022