Jobba i Skellefteå

Co-working i Skellefteå – här är listan på innovativa miljöer

Det finns ett antal möjligheter att växa och driva framgång genom att sitta i innovativa miljöer tillsammans med andra. För den som söker co-working-ytor i Skellefteå har vi sammanställt ett antal alternativ på kreativa mötesplatser – känner du till någon fler lokal? Tipsa oss gärna genom att skicka ett mejl till marknad@skelleftea.se.

Skellefteå Game Camp

På Skellefteå Game Camp finns ett kreativt kluster med mötesplatser för spelutvecklare, totalt 500 elever och tio utbildningar. Här har man ett nära samarbete mellan studenter och spelindustrin.

För spelutvecklare och spelstudios med nära koppling till spelutbildningar, studenter och bolag är målsättningen att stärka spelbranschen i norra Sverige. Detta genom att skapa möjligheter till att starta och skala upp spelbolag, fler utbildningar och studenter, fler och större investeringar samt ökad förståelse för spelindustrins möjligheter. Skellefteå Game Camp är en del av spelklustret Arctic Game där Skellefteå, Umeå, Luleå, Piteå och Boden ingår.

https://skellefteagamecamp.se Länk till annan webbplats.

Skellefteå Science Park

En samverkansarena designad för att skapa möten mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor. Syftet är att främja innovativa idéer, branschöverskridande samarbeten och att bygga nätverk. Exempelvis genom event, program och arbetsplatser som stimulerar till att kunskap delas mellan verksamheter, kompetenser och människor.

https://skellefteasciencecity.se Länk till annan webbplats.

Campus Skellefteå

Här finns en fantastisk studiemiljö där ett stort antal trivsamma läsplatser har utsikt över Skellefteälven. Hjärtat är Campusbiblioteket som håller en boksamling på 22 000 tryckta böcker och tusentals tidskrifter och kursböcker att låna hem. 9 grupprum för studenter där drop-in gäller och ett tyst läsrum för enskilda studier. Här är också närheten till ACE – Arctic Center of Energy ­– ett forskningscenter med avancerade labb- och utbildningsmiljöer.

https://skelleftea.se/campus Länk till annan webbplats.

https://skelleftea.se/platsen/campus-skelleftea/startsida-campus-skelleftea/innovation--samverkan/innovativa-miljoer Länk till annan webbplats.

House Be TGN

Innovationshuset nummer ett. House Be TGN vänder sig mot både näringsliv och organisationer och är utöver detta också startup-scenen i Skellefteå. Här möts du av Café Norma som är hjärtat i huset och arbetsplatserna är utspridda på flera våningsplan. Sedan några år tillbaka finns det en väl fungerande community med olika företag och organisationer som skapar en unik och kreativ miljö att verka och trivas i. Här erbjuds olika grader av medlemskap och förmåner beroende på vilket behov man har – från mindre desklösningar till större studiolokaler och event. Rakt över gatan ligger systeranläggningen House Be dit access även ingår i medlemskapet.

Skellefteå TGN - House Be Länk till annan webbplats.

House Be Svalan

I nya kontorshuset Svalan har norrländska coworkingföretaget House Be öppnat en modern anläggning på cirka 1800 kvm. Här erbjuds flexibla kontorslösningar med möjligheter till socialt umgänge, kompetensutveckling och att bygga nätverk. House Be satsar på en mix av medlemsföretag och skjuter in energi genom extern inspiration och aktiviteter för alla medlemmar. Här finns också konferensmöjligheter med både traditionella- och kreativa mötesrum. Rakt över gatan ligger även House Be TGN dit access även ingår i medlemskapet.

House Be Svalan Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 mars 2023