Kompetensattraktion

Piteå och Skellefteå saknar sina utflyttare och stämmer träff på Skansen

Många utflyttade går i tankar att flytta hem igen och tillsammans med Piteås och Skellefteås näringsliv vill Skellefteå och Piteå kommun göra steget lättare genom att presentera och diskutera alla de möjligheter som finns inom jobb, bostäder, skola och fritid. Den 26 november arrangeras därför PS Saknar dig på Skansen. Med över 1 000 deltagare.

Känner du suget hemifrån och vill knyta kontakter med dagens och morgondagens näringsliv i Piteå och Skellefteå? Vill du återuppleva smaker från norr och uppdatera dig om vad som händer på hemmaplan? Då är PS Saknar dig på Skansen den 26 november platsen för dig.

Kom och häng med oss på den stora hemvändarträffen den 26 november – samma helg som den stora julmarknaden drar igång på Skansen i Stockholm.

- PS Saknar dig brukar inte göra någon av besökarna besvikna. Nu är den här typen av evenemang viktigare än någonsin när norra Sverige genomgår en unik samhällsomvandling där industrin växer så det knakar och erbjuder massor av intressanta arbetstillfällen, säger Helena Renström, marknadschef på Skellefteå kommun.

- PS Saknar dig brukar inte göra någon av besökarna besvikna. Nu är den här typen av evenemang viktigare än någonsin när norra Sverige genomgår en unik samhällsomvandling där industrin växer så det knakar och erbjuder massor av intressanta arbetstillfällen, säger Helena Renström, marknadschef på Skellefteå kommun.- De företag som deltagit tidigare har under eventet fått många intressanta och värdefulla kontakter med potentiell arbetskraft, säger Jörgen Hult, varumärkesansvarig på Piteå kommun.

Han fortsätter;

- Deltar gör inte bara företag från industrin utan vi upplever att vi har fått med en bra bredd från olika branscher. Det kommer också att finnas med personer från kommunerna och den offentliga sektorn där det också finns många arbetsmöjligheter.

I skrivande stund så är över 1 000 personer anmälda – men det finns fortfarande platser kvar. Förutom de båda kommunerna deltar ett 20-tal företag från båda orterna. Huvudsponsorer för evenemanget är Sparbanken Nord, Skellefteå Kraft och Wibax.

- Skellefteå Kraft arbetar lokalt, regionalt och nationellt för att Skellefteå ska vara ett centrum för en hållbar, förnybar tillväxt och stadsutveckling.
Med vårt deltagande på PS Saknar dig vill vi visa på att det är i Skellefteå det händer just nu, här ges det möjlighet att arbeta tillsammans för att Skellefteå ska kunna bli Sveriges första 100 % elektrifierade kommun, säger Therese Classon, avdelningschef HR.

- Att delta på PS är en bra möjlighet för Wibax att skapa relation med potentiella hemvändare och hitvändare för att möta vårt kompetensbehov, både kort- och långsiktigt, säger Annica Pettersson, HR-Chef. - Vi vill vara en stor del i att skapa en hållbar framtid i vår region, både för nuvarande och kommande generationer. Som det ser ut nu behöver vi locka fler människor som bidrar med den utveckling som sker här, och där är vi aktiva både via vårt samhällsengagemang och bankverksamheten.
- PS Saknar dig är ett riktigt bra event, och vi märker bland våra kunder i Stockholmsområdet att det är uppskattat. Vi ser fram emot att träffa andra företag, kommuner och förstås alla besökare, säger Annika Sandberg kontorschef Sparbanken Nord Piteå.

Förutom möjligheten till intressanta möten med representanter från företag och kommunerna på ett event, som andas de positiva vindarna från norr, så utlovas dessutom julmys med lokal mat och dryck samt aktiviteter som kommer kittla alla sinnen.

 

Sidinformation

Senast uppdaterad:
31 januari 2023