Studentcentrum Högre utbildning

Vänd dig till oss för stöd och hjälp i studierna. Hos Studentcentrum kan du träffa likasinnade och får energin att fortsätta kämpa, ganska härligt va? Till slut är du där. Precis där du tänkte vara.

Hos Studentcentrum får du stöd och motivation i dina studier, vi finns helt enkelt här för dig. Oavsett om du är en distansstudent boende i Skellefteå som studerar på annan ort eller om du är student på Campus och bor tillfälligtvis eller heltid i Skellefteå så kan du ta del av olika former av stöd och trevligheter.

Förutom Campus Skellefteås egna servicefunktioner dit du som student välkommen vilket universitet eller Yh du än studerar vid, så finns Studentservice för högre utbildning här för dig.

För att göra det enklare:

På Studentcentrum så ordnar vi med

 • Föreläsningar:
  Inför att skriva uppsats, alltifrån grund till avancerat artikelsök.
  Endnote Online
  Källkritik
 • Workshops:
  Informationssökning (MIK)
  Referenser
 • Introduktion: Allmän information om SC och riktad information enligt önskemål. Allt från referenshantering och vetenskapligt skrivande och tips på hur man kan må bra under studietiden.
 • Handledning: bokad eller drop-in- Få enskild hjälp i studierna, allt ifrån att tolka en text till hur man skriver referenser, läxhjälp mm.
 • Legimus: inläst kurslitteratur för dig med läsnedsättning. För dig med exempelvis dyslexi eller annan funktionsnedsättning som kan göra det svårt att läsa tryckt text.

Häng med på en tur om service för distansstudenter

Det finns ett ökat behov av att studera på egna villkor. Att få vara i sin hemmiljö och studera det man vill utan att göra avkall på sin tid. Kombinera kompetensutveckling och jobba samtidigt eller kombinera kurser individuellt. Via Campus Studentservice får information, vägledning och stöd i ditt lärande. Som studerande har du tillgång till bibliotek, grupprum, datorer, videokonferens, trådlöst internet och kopiering. Här kan du även göra din tentamen. Välkommen!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
11 mars 2024