Deltagarnas olika vägar till jobb i Skellefteå

Salims lyckades resa

Uppsalabon Salim Khoury hade länge sökt efter en heltidstjänst, men när han kom i kontakt med programmet Relocate gick allting snabbt. På bara några veckor hade han flyttat till Skellefteå och fått jobb på Skellefteå kommuns måltidsenhet.

Läs reportaget här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relocate reportage

Sofias snabba väg till jobb

Visste du att det tar fyra månader att utbilda sig till automationsoperatör på Campus Skellefteå? Tillsammans med branschen har VUX tagit fram utbildningen, som ofta innebär jobb direkt efter avslutade studier. Sofia Waad tog examen en fredag i oktober och måndagen därpå gjorde hon sin första dag på Northvolt.

Läs reportaget här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

De tog chansen att bli del av den gröna industrin

När Severin Hakizimana läste i tidningen om Northvolts batterifabrik i Skellefteå hajade han till direkt – han ville bli del av den gröna industrirevolutionen i norra Sverige. Med hjälp av Relocate matchades han mot VUX-utbildningen till automationsoperatör för att därefter börja arbeta på Northvolt.

Hans fru Antoinette anmälde sig också till Relocate och eftersom hon studerade till undersköterska kunde hon matchas mot jobb inom vård och omsorg.

Läs reportaget här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

De fick uppleva hur det är att jobba och leva i Skellefteå

Hur är det att jobba, bo och leva i Skellefteå? Det fick deltagare i Relocate-projektet prova på under två dagar i mars 2023. Under resan till Skellefteå fick de lära känna staden och träffa potentiella arbetsgivare.

– Det känns jättespännande. Jag längtar verkligen efter att få jobba som lärare igen och Skellefteå ser ut som en väldigt bra plats för mig och min familj, säger Silvia Valentinova Yilmaz Dalgin.

Läs reportaget här Öppnas i nytt fönster.

Vi står bakom Relocate

Den samhällsförändring som sker är så stor att Skellefteå behöver rekrytera från andra delar av landet. Av den anledningen sökte Arbetsförmedlingen, Region Västerbotten, Northvolt och Skellefteå kommun pengar från EU och Europeiska Socialfonden för att ta fram nya sätt som gör det enklare för de som är utan arbete att flytta till Skellefteå för att arbeta och bo.

Logotyp Region Västerbotten
Logotyp Skellefteå kommun
Logotyp Northvolt
Logotyp Arbetsförmedlingen
EU-flaggan

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2 januari 2024