Just nu sker många stora etableringar i Skellefteå och i norra Sverige. Här växer nya företag, bostadsområden och möjligheter fram i snabb takt. De närmsta åren beräknas 15 000 nya arbetstillfällen skapas och för att klara av den utvecklingen behöver vi bli fler Skellefteåbor.

De EU-finansierade projekten Relocate och React EU Relocate ska underlätta för den som är arbetslös att flytta till Skellefteå och skapa sig en framtid här.

En snabb väg till jobb för Salim

Uppsalabon Salim Khoury hade länge sökt efter en heltidstjänst och när han kom i kontakt med Relocate gick allting snabbt. På bara några veckor hade han flyttat till Skellefteå och fått jobb på Skellefteå kommuns måltidsenhet som kockbiträde.

– En spännande erfarenhet. Alla har varit så hjälpsamma och ansträngt sig för att göra det bra för mig, säger han.

Läs reportaget med Salim här

"Välorganiserat, bra strukturerat, intressant. De personliga guiderna var hjälpsamma, välkomnande och positiva. Jag lärde mig mer om Skellefteå med stort nöje"

Deltagare i Relocateprogrammet

Vi står bakom Relocate

Den samhällsförändring som sker är så stor att Skellefteå behöver rekrytera från andra delar av landet. Av den anledningen sökte Arbetsförmedlingen, Region Västerbotten, Northvolt och Skellefteå kommun pengar från EU och Europeiska Socialfonden för att ta fram nya sätt som gör det enklare för de som är utan arbete att flytta till Skellefteå för att arbeta och bo.

Logotyp Region Västerbotten
Logotyp Skellefteå kommun
Logotyp Northvolt
Logotyp Arbetsförmedlingen
EU-flaggan