Internationella kurser

Visste du att du vid Campus Skellefteå kan ta del av internationella universitets utbud. Via Campus Skellefteå kan du nämligen läsa onlinekurser från några av världens bästa lärosäten. Kom närmre världen utan att behöva resa.

Vilka kan söka

Om du inte uppfyller kraven på akademiska meriter (högskolestudier) eller kravet på engelska för en särskild kurs kan du få din behörighet bedömd på kunskap och kompetens som du har fått på annat sätt, såsom arbetslivserfarenhet, övriga studier m.m. Om du anser att du har kompetensen som krävs för en kurs så beskriv gärna detta. ska du fylla i en Kompetensbeskrivning, mall finns nedan.

När du fyller i kompetensbeskrivningen ska du tänka på att beskriva så tydligt som möjligt vad som ingår i dina arbetsuppgifter/ansvarsområden. Det räcker inte att skriva att du arbetar som operatör, du måste beskriva vad som ingår i det, t.ex. att du övervakar en eller flera maskiner, ansvarar för att åtgärda störningar, etc.

Ett tips när du fyller i kompetensformuläret är att tänka att du skriver ett CV och vill beskriva vad du gjort i relation till det jobb du söker. Här ska du tänka att du ska beskriva dina kunskaper/kompetenser i relation till behörighetskraven.

Via Campus Skellefteå kan du i lokala studiegrupper läsa onlinekurser från några av världens bästa lärosäten. Ta del av internationella kurser via internationella universitets utbud.

MOOC (Massive open online courses)

Ett allt vanligare fenomen på universitet runt om i världen och syftar till att möta upp behovet av snabb kompetensomvandling och livslångt lärande. Kurserna är öppen för alla, ges via nätet och det krävs ingen direkt behörighet för att anmäla sig. Vem som helst kan delta i kurserna, det enda som behövs för att delta är tillgång till en dator med internetuppkoppling. Själva kurserna är gratis, men vill man ha ett intyg kan man behöva betala för det.

 

Man kan läsa dessa kurser helt på egen hand, men sannolikheten att slutföra kursen ökar om man har lokala studiekamrater att diskutera med. Därför lyfter vi fram intressanta kurser, och bildar en fristående grupp kring kursen som träffas online eller fysiskt 1 timme/vecka. Modellen bygger på forskning och tidigare pilotförsök. En del av kurserna framöver kommer att styras av behov och önskemål, och på Campus hemsida kan man själv lägga in förslag.

Kursutbud

Via Mälardalens högskola erbjuds nu kurserna:


För mer information kontakta Svante Sundquistwww.mdu.se/smartproduktion Länk till annan webbplats.0769461875

    Håll utkik efter nya samarbeten och nya kurser!

    Saknar du nån kurs du gärna skulle vilja delta i tillsammans med andra eller har frågor kring de kurser som nu erbjuds så är du välkommen att kontakta oss!

    Sidinformation

    Senast uppdaterad:
    7 september 2023