Teknikskifte i framkant som drar blickarna till sig

Skellefteå kommun genomför just nu ett IT-skifte i yttersta framkant. Fredrik Wallerström är chef för enheten Teknik och arkitektur. Avdelningen behöver förstärka och söker därför flera nya medarbetare.

– Här får du vara med och skapa något helt nytt och jobba för ett större syfte. Vår stora motivation är att göra nytta för medborgarna och för hela samhället.

Just nu söker Fredrik en data engineer och integratör till sin enhet. Inom kort kommer enheten också rekrytera en nätverkstekniker.

Skellefteå kommuns IT-skifte ligger i yttersta framkant.
– Som medarbetare här är du med och skapar något helt nytt och får jobba för ett större syfte. Vår stora motivation är att göra nytta för medborgarna och för hela samhället.

– Jag har aldrig upplevt ett så starkt driv på någon tidigare arbetsplats, säger Fredrik. Här är du fri i din roll, när du trivs och får förtroende föds engagemanget. Det tror jag verkligen på.

Fredrik Wallerström, chef för enheten Teknik och arkitektur

Nu vill man göra information och data mer tillgänglig för organisationen. Målet är bättre beslut och effektivare förvaltning. Publika data ska också vara lätt att hitta och använda för kommunens invånare. Fredrik Vikström är arkitekt på avdelningen.

– Allt vi gör är till nytta för invånarna i kommunen. En stor bonus som gör jobbet mycket betydelsefullt.

Arbetet med att göra alla delar i verksamheten mer datadrivna innehåller bland annat tajt samarbete med världsledande partners inom teknikskifte och informationsförsörjning. Den nyskapande utvecklingen som sker i kommunen drar uppmärksamhet till sig.

– Ledande aktörer som till exempel Microsoft och andra leverantörer inom vårt skikt tittar på vad vi gör, berättar Fredrik Wallerström. Alla kommuner måste förr eller senare gå den här vägen. Det handlar om nya tankesätt kring datasäkerhet och informationstillgänglighet och i förlängningen om demokrati.

– Det mest inspirerande med den här resan är att få jobba med utveckling av den absolut modernaste och nyaste tekniken inom IT. Det är enormt stimulerande.

Som anställd i Skellefteå kommun finns stora möjligheter att själv påverka sin vardag och det man ansvarar för. Medarbetarna skapar tillsammans lösningarna och kraften kommer underifrån. Det bygger en stark grund för verksamheten. Fredrik Wallerström och Fredrik Vikström drivs av engagemanget i arbetsgruppen. Det är ett framåtlutat team som ständigt vill utvecklas.

– Och här sitter vi inte ensamma. Vi jobbar tillsammans och vill hela tiden utmana varandra att bli bättre.

Fredrik Vikström, arkitekt och Fredrik Wallerström

Senast uppdaterad: