För dig som är vikarie

Här finns information och inloggning för vikarier inom socialkontoret, utbildning och arbetsmarknad och måltidsavdelningen.

Kom ihåg att:

  • Uppdatera din tillgänglighet kontinuerligt i Time Care Pool
  • Kom ihåg att bokningen genererar lön. Var noga med att de pass du jobbar även finns som bokningar i Time Care Pool – då säkerställer du att du får rätt lön i rätt tid.
  • Om din arbetstid blir förändrad - uppdatera tillgängligheten i Time Care Pool. Godkänd förändrad arbetstid (t ex. vid förlängning av arbetspass) registreras av chef/arbetsgrupp i Time Care Pool och bokas av Bemanningscenter.
  • Om någon bokning inte stämmer överens med den verkligt arbetade tiden så ska du höra av dig till chef (eller ev. områdesadministratör) för den aktuella arbetsplatsen.
  • Vid frånvaro anmäler du detta till chef/arbetsplats enligt nuvarande rutin.
  • Nyhet! För rätt ersättning vid sjukfrånvaro eller tillfällig föräldrapenning ska du fylla i e-tjänsten "Skicka in månadsrapport frånvaro som timanställd". E-tjänsten ersätter blanketten Frånvarorapport timanställda.

Uppdatera tillgänglighet

Det är viktigt att tillgängligheten är uppdaterad och stämmer överens med den tid du kan jobba. Är du förhindrad ska du ta bort tillgängligheten, t ex vid sjukdom. Förfrågningar du fått ska du svara på. Det är viktigt för att vi ska kunna gå vidare med beställningarna. I dag skickar vi en stor mängd SMS i onödan. Kom också ihåg att notera på T3:an om du varit bokad och sjuk.

Time Care Pool

För dig som är vikarie innebär Time Care Pool att du får en egen sida på Internet där du kan ange vilka tider du är tillgänglig för arbete. På din sida kan du även se ditt schema, svara på jobbförfrågningar samt uppdatera din personliga kalender. Tillgång till Internet är det enda som krävs för att du ska få tillgång till Time Care Pool.

Som vikarie har du ett eget ansvar att gå in på din personliga sida under Time Care Pools webbsida och fylla i de dagar och pass som du är tillgänglig för arbete. Du åtar dig att lägga in din tillgänglighet minst två veckor framåt och uppdatera den om förändringar sker.

När du accepterat förfrågan via webbsidan eller SMS och blivit tilldelad ett arbetspass så innebär detta att du har ingått överenskommelse med arbetsgivaren.

Som timanställd vikarie bör du arbeta max 165 timmar per månad och inte mer än 11 dagar i rad. Det är viktigt att du själv bevakar så att denna gräns inte överskrids. När du arbetar ska du också ha rast efter fem timmar, undantag nattarbete och ensamarbete där kollektivavtal finns.

Logga in i Time care pool (Länk till annan webbplats)

Kontakt

Central bemanning sitter på våning 1 i Stadshuset. Vill du komma i kontakt med oss, ring 0910-73 60 60, måndag-fredag kl. 07.00-16.00 (lunchstängt kl. 11.30-12.30). Eller mejla till vår funktionsbrevlåda.

Tillgänglighet och förfrågningar

I Time Care Pool anger du vilka tider du är tillgänglig för arbete. Det är viktigt att du lägger in tillgänglighet så långt fram i tiden som du kan. Håll tillgängligheten uppdaterad så att den stämmer överens med de dagar och den tid du kan jobba. Är du förhindrad behöver du ta bort tillgängligheten, till exempel vid sjukdom.

Kom ihåg att svara på alla förfrågningar du får för att vi ska kunna gå vidare med beställningarna. Du kommer att få en bokningsbekräftelse via sms när du blir bokad på ett pass.

Meddela oss på Central Bemanning om din arbetssituation förändras.

Logga in i Time care pool (Länk till annan webbplats)

Så här gör du om du blir sjuk

Vid sjukanmälan ska du som vikarie meddela arbetsplatsen du är bokad på för arbete. Det är viktigt att du pratar med någon på arbetsplatsen. För att få rätt ersättning vid sjukfrånvaro eller tillfällig föräldrapenning måste du även fylla i e-tjänsten ”Skicka in månadsrapport frånvaro timanställd” (denna e-tjänst har ersatt blanketten ”Frånvarorapport timanställda”).

Skicka in månadsrapport frånvaro som timanställd (Länk till annan webbplats)

Utdrag ur belastningsregister

För att få jobba som vikarie i våra verksamheter krävs att man visat upp ett giltigt utdrag ur belastningsregistret. Utdraget är giltigt i 1 år. Vill du fortsätta jobba som vikarie efter det är det viktigt att du beställer ett nytt utdrag och lämnar det till oss på bemanningen.

Observera att du nu kan beställa belastningsregistret och få det till din digitala brevlåda, exempelvis Kivra. Då kan du maila in det som pdf till oss. Vi kontrollerar utdraget via polisens kontrolltjänst. Smidigt och snabbt!

Begär utdrag ur belastningsregistret (Polisen) Länk till annan webbplats.

Hitta till våra verksamheter

Förskolor

Grundskolor

Lämna synpunkter

Dina synpunkter är betydelsefulla för oss. Svara gärna på denna korta enkät och ge oss dina synpunkter.

Synpunkter vikariepoolen - för dig som jobbar i förskola/grundskola (office.com) Länk till annan webbplats.

Följ oss på Instagram!

Centralbemanningen finns på Instagram, där heter vi: centralbemanningutb. Detta är en informationssida, vid frågor kontakta Centralbemanning via telefon eller e-post.

Vi älskar mat! Allt vi tillagar och bakar, som är både matbröd och desserter, görs från grunden så långt det är möjligt. Vi använder svenska och närproducerade livsmedel som bas. Det tycker vi är jätteviktigt!
Våra matgäster är allt från små barn till äldre personer och vi vill att vår mat ska passa alla. Därför kan maten i våra kök se olika ut - för att våra matgäster är olika

Vad innebär det att jobba som kock?

Som kock på måltidsavdelningen lagar du mat så långt som möjligt från grunden. Du utvecklar maten och måltiden i nära samarbete med kollegor, kunder och gäster. Vår breda verksamhet möjliggör arbete inom produktionskök, tillagningskök, mottagnings- och serveringskök. När du jobbar i våra kök är det viktigt att du har kunskap om egenkontroll och specialkoster.

Time care pool

Som vikarie anger du i webbsystemet Time Care Pool vilka tider du är tillgänglig för arbete. I systemet ser du ditt schema, svarar på jobbförfrågningar samt uppdaterar din personliga kalender.

Logga in i Time care pool (Länk till annan webbplats)

Du ansvarar för att gå in på din personliga sida i Time Care Pool för att fylla i de dagar och pass som du kan arbeta. Du måste lägga in din tillgänglighet minst två veckor framåt och uppdatera den om det sker förändringar. Det är viktigt att din tillgänglighet stämmer med den tid du kan jobba. Om du till exempel blir sjuk tar du bort att du är tillgänglig.

När du accepterat förfrågan via systemet eller SMS och blivit tilldelad ett arbetspass så innebär detta att du har ingått överenskommelse med arbetsgivaren. Besvara de förfrågningar som du får. Detta är viktigt så att vi kan planera bemanningen.

Nyttiga länkar

Läs mer om måltidsavdelningen

Registrera reseräkning (pdf) , 45.7 kB.

Ledighetsansökan (pdf) , 121.7 kB.

Begär utdrag ur belastningsregistret (Polisen) Länk till annan webbplats.

Kontakt

Har du frågor om bemanning så kan du nå oss mellan 06-15 på telefonnummer 73 50 00.

Adress

Skellefteå kommun
Måltidsavdelningen
931 85 Skellefteå

Sjukanmälan

När du blir sjuk ring
0910-73 56 00 eller anmäl här sjukanmälan direkt på webben Länk till annan webbplats..

Viktiga länkar

Skicka in månadsrapport frånvaro som timanställd (Länk till annan webbplats)
Logga in i Time care pool (Länk till annan webbplats)
Tjänstgöringsrapport - rapportera in arbetstid som timvikarie (T3) (Länk till annan webbplats)
Begära arbetsgivarintyg från Skellefteå kommun (Länk till annan webbplats)
Skicka in friskvårdskvitto för dig utan personalkonto (Länk till annan webbplats)

Glömt lösenord eller har du övriga frågor?

Hör av dig till respektive bemanningsenhet.

Du når oss via kundtjänst 0910-73 50 00.

Senast uppdaterad: