Tillbaka till sökresultatet

Analytiker

Support och lokaler

Om arbetsplatsen

Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling där norra Sverige leder utvecklingen i den gröna omställningen. Vi går mot en mer hållbar och miljövänlig modell som fokuserar på att bevara naturresurser och främja ekologisk balans. För att lyckas med detta både ekonomiskt och socialt behöver vi tillsammans med stat och näringsliv hitta nya vägar framåt för att nå upp till målen och fortsätta vara en plats där alla de som bidrar till inflyttningen också vill stanna kvar över tid. Just nu bygger vi upp en analysfunktion för hela kommunen där vi är navet i att öka kommunens analysförmåga. Vi analyserar och följer upp samhällsutmaningarna och söker nu en analytiker som kan komplettera gruppen. Avdelningen IT och verksamhetsutveckling består av fem enheter som samarbetar för att leverera helhetslösningar som skapar både effekt och nytta för kommunens invånare och verksamheter. Som medarbetare hos oss har du möjlighet att jobba i en av kommunens mest innovativa och centrala arbetsmiljöer, en aktivitetsbaserad arbetsplats som är utformad för att möta dig och dina behov. Vi har en tillitsbaserad styrning och erbjuder möjligheter att jobba på distans när arbetet tillåter.

Arbetsuppgifter

Du kommer att göra datainsamlingar, analyser och presentationer av både kvalitativa och kvantitativa data för relevanta nyckelpersoner i både skriftlig och muntlig form. Du kommer att medverka som analysresurs i större projekt, leda utredningar självständigt eller utföra egna analysarbeten. Ibland görs analysen själv, ibland görs den tillsammans med expert inom aktuellt sakområde. Inriktningen på uppdragen varierar och utgår från de behov som kommunens olika verksamheter har. Variationen i analysuppdrag kommer att vara stor. Analyser behövs både för kommunkoncernens interna angelägenheter, som exempelvis prismodell för internhyra, erbjudande av öppet stadsnät eller kompetensförsörjning. Samtidigt växer behovet av att bevaka och analysera den unika samhällsomvandlingen som sker, exempelvis vad gäller att skala upp välfärden i en snabbt växande stad, säkra miljömässigt och social hållbar tillväxt, ta fram befolkningsprognoser samt analysera bostadsmarknaden och framtidens mobilitetstjänster.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning som gett dig kunskaper om olika metoder för datainsamling och analys. Genom arbetslivserfarenhet, gärna som analytiker, har du dessutom nu en bred erfarenhet inom området. Som person är det viktigt att du är strukturerad, självständig, noggrann och att du håller tidsramar. Vi söker en initiativtagande och nytänkande person som inte är rädd för att utmana. För att bli framgångsrik i denna roll måste du ha en stark kommunikationsförmåga, såväl i tal som i skrift på svenska. Du kommer att behöva kunna presentera och förklara tekniska termer och dataanalysmetoder på ett enkelt och begripligt sätt för andra. Givetvis är du en god analytiker, men du behöver också ha god förmåga att etablera nya kontakter, samarbeta och leda både dig själv och andra.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Snarast efter överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-04
Referensnummer:
383212
Ansök Här

Kontakt

Henrik Näslund
Chef Projektkontoret
0910-73 50 00
Mimmi Leandersson
HR- partner, Rekryteringscenter
0910 - 73 50 00

Övrig information

Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: