Tillbaka till sökresultatet

Vikarier till grundskola och fritidshem

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Vi söker vikarier som vill vara med och bidra till ett framtida Skellefteå. Här får du varje dag göra en insats som betyder något för eleverna och vara med och forma deras morgondag. Här jobbar vi mest av allt för andra, men även för varandra och det gemensamma målet med vårt arbete är att skolan ska fungera så bra som möjligt för alla elever. Här kan du läsa mer om grundskolorna i Skellefteå kommun: https://skelleftea.se/invanare/startsida/barn-och-utbildning/grundskola/grundskolor-a-o

Arbetsuppgifter

På fritidshem ingår du i ett arbetslag där ni tillsammans ansvarar för att skapa en trygg och kreativ lärmiljö för eleverna. Detta genom att hjälpa ordinarie personal att leda det pedagogiska arbetet i fritidshemmet. Du stöttar i undervisningen för att ge alla elever möjlighet till en så god social och personlig utveckling som möjligt. I din roll ingår också att vara med och skapa miljöer för att främja elevernas kommunikation, nyfikenhet och aktivitet inom olika områden. Som vikarierande lärare i grundskolan utför du förplanerad undervisning för elever mellan årskurs F-9. Undervisningen utgår från skolans styrdokument och utifrån dessa utför du undervisningen för att ge alla elever möjlighet till en så god social och personlig utveckling som möjligt. I grundskolan kan du även arbeta som skolassistent, som innebär att du hjälper en eller flera elever att nå sina kunskapsmål och i rollen som barn- och ungdomsassistent arbetar du för att elever i anpassad grundskola ska få den bästa möjligheten att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Samarbete med elever, vårdnadshavare och kollegor är en viktig del av arbetet och tillsammans med kollegor arbetar du aktivt med verksamhetens uppdrag och utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker personer med olika erfarenheter och bakgrunder men som lockas av att arbeta med människor. Om du har en pedagogisk utbildning är det meriterande, men inget krav. Vi söker även dig som inte hunnit skaffa dig så mycket erfarenhet, men som person är engagerad, ansvarstagande och flexibel. Du är duktig på att samarbeta med andra samt kan anpassa ditt arbetssätt till ändrade omständigheter och stötta upp där det behövs i verksamheten. I arbetet är du en trygg vuxenförebild och trivs tillsammans med barn. Du värdesätter olikheter samt välkomnar nytänkande och kreativitet. Du utför ditt arbete på ett förtroendeingivande sätt och har en förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen

Omfattning:
Heltid / deltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Datum för tillträde saknas
Antal tjänster
10

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-30
Referensnummer:
Omgång 1, 2024
Ansök Här

Kontakt

Anna Evesäter
HR-administratör
0910 - 73 50 00
Elin Westermark
HR-administratör
0910 - 73 50 00

Övrig information

Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och tre gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: