Tillbaka till sökresultatet

Lärarutbildningstjänst i Skellefteå kommun

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Nu öppnas möjligheten att studera till grundlärare inriktning fritidshem och arbeta samtidigt. Vi söker dig som vill medverka i framtidens skola. Här jobbar vi mest av allt för andra och varandra och det gemensamma målet med vårt arbete är att skolan ska fungera så bra som möjligt för alla elever. Lärarhögskolan vid Umeå universitet i samverkan med region Västerbotten och 18 kommuner startar hösten 2024 en arbetsintegrerad lärarutbildning med inriktning grundlärare fritidshem. Skellefteå kommun är en av de 18 kommuner som skapat tjänster för dig som vill studera till lärare och arbeta samtidigt. Lärarutbildningstjänsten vänder sig till dig som vill arbeta 50 procent som grundlärare i fritidshem och samtidigt utbilda dig för att bli behörig lärare. Grundlärarprogrammet, fritidshem innefattar 180 högskolepoäng och sträcker sig över 4 år. Utbildningen ges på distans och med 75 procent studietakt vilket gör det möjligt att på 4 år nå en examen som lärare i fritidshem med ämnesfördjupning i idrott eller bild. Två veckodagar blir öronmärkta för schemalagda studier och de övriga tre är möjliga för arbete på en skola som obehörig lärare i fritidshem. Vid några tillfällen per termin anordnas fysiska sammankomster på Umeå universitet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som lärare i fritidshem. Uppdraget innebär att tillsammans med kollegor och arbetslag planera, genomföra och följa upp undervisning kopplat till läroplanen. Kontakt och samarbete med elever, vårdnadshavare och kollegor är en viktig del i arbetet. Som stöd i ditt arbete kommer du ha en mentor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta och studera till grundlärare inriktning fritidshem. Tidigare erfarenhet av arbete med barn/unga är meriterande. I denna roll är det viktigt att du skapar goda relationer med dina elever och kan vara en tydlig ledare. Du har en god kommunikativ förmåga och samarbetar väl med kollegor och andra kontakter. Att kombinera arbete med studier kommer verkligen att ställa krav på att du är strukturerad, självgående och uthållig. En förutsättning för anställning är att du har sökt och blivit antagen till den arbetsintegrerade utbildningen vid Lärarhögskolan, Umeå universitet Information om utbildningen https://www.umu.se/utbildning/program/grundlararprogrammet---fritidshem/

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Höstterminen 2024
Antal tjänster
10

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-09
Referensnummer:
C175319/2024
Ansök Här

Kontakt

Fredrik Häggström
Kompetensutvecklare
0910-73 50 00
Liza Lindh
HR-administratör
0910-73 50 00
Cecilia Lindgren
HR-administratör
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Mikael Johansson
Sveriges lärare
0910 - 73 50 00

Övrig information

Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 140 förskolor, 40 fritidshem och fyra gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. För att arbeta inom utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret gällande skola eller förskola enligt §22. Du beställer själv utdraget från belastningsregistret. Det går att få i pappersform, men också som e-utdrag om du har en digital brevlåda, exempelvis Kivra. Utdrag från belastningsregistret kan beställas här på Polismyndighetens hemsida: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Frågor om utbildningen besvaras av Lärarhögskolan vid Umeå universitet. Information om utbildningen och anmälan samt kontaktinformation till lärarhögskolan: https://www.umu.se/utbildning/program/grundlararprogrammet---fritidshem/ Ansökan till utbildningen är öppen 15 februari -15 mars. Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: