Tillbaka till sökresultatet

Biträdande rektor till Morö backe skola

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Vi söker dig som vill bidra till framtidens skola i rollen som biträdande rektor. Morö backes rektorsområde är organiserat med en rektor och två biträdande rektorer. I rektorsområdet ingår Morö backe skolan F-åk 9 och Morö backe fritidshem. Beläget i den nordöstra delen av Skellefteå, endast 5 km från stadskärnan, ligger Morö backe skola. Skolan har genomgått omfattande renoveringar med en nybyggd högstadieskola i trä år 2018. Våra lärmiljöer är varierande och utformade för att skapa en inspirerande inomhusmiljö som främjar elevernas trivsel och lärande. Utanför klassrummen finner du vår skolgård som erbjuder en multiplan och vackra skogsområden för utforskning och lek. Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. På avdelning grundskola arbetar vi aktivt med att kvalitetssäkra barns rätt till utveckling och lärande, utifrån ett likvärdigt perspektiv för hela Skellefteå kommun. Detta skapar förutsättningar för goda samarbeten både i det lokala rektorsområdet samt i samarbetsteamen. Som ledare i Skellefteå kommun har du en viktig roll i en organisation där vi arbetar på invånarnas uppdrag. Här jobbar vi mest av allt för andra och även för varandra. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor är du direkt underställd rektor. Du har ekonomi- och personalansvar och leder det dagliga arbetet för dina medarbetare och för verksamheten. Du ansvarar även för vardagligt uppföljande arbetsmiljöarbete och löpande lokalfrågor. På Morö backe skola jobbar vi i ett F-9 perspektiv och ditt huvudsakliga uppdrag kommer vara inriktat mot åk 7-9. Tillsammans med rektor och ytterligare en biträdande rektorer leder du det pedagogiska utvecklingsarbetet samt det systematiska kvalitetsarbetet. Beroende på förutsättningarna i respektive rektorsområde kan rektor även delegera andra ansvarsområden förutsatt att det följer delegationerna i skollag, skolförordning och det kommunala chefskapet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som genom erfarenhet och utbildning har skaffat dig en god pedagogisk insikt i verksamheten. Du har tillräckligt goda språkkunskaper i svenska för att anpassa ditt eget budskap efter målgruppens förutsättningar. Utöver det har du goda kunskaper i tal och skrift på engelska. För att arbeta som biträdande rektor krävs en pedagogisk högskoleutbildning samt att du gått, går eller är beredd att påbörja rektorsprogrammet. Det är meriterande om du tidigare haft ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. Som person har du lätt att skapa struktur i din arbetsvardag och kan planera och driva ditt eget arbete. För dig är det lätt att föra fram din talan, vinna andras respekt, argumentera och bli lyssnad på. Du har god samarbetsförmåga och ett intresse och vilja att arbeta utifrån tillitsbaserad ledning och styrning. Du är trygg i din ledarroll och har förmåga att på ett professionellt sätt fatta beslut samt driva arbetet och verksamheten framåt. Personer som i sitt arbete kommer att befinna sig inom fritidshem eller grundskola ska lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde HT 2024 eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-22
Referensnummer:
401878
Ansök Här

Kontakt

Ingela Pettersson
Rektor
0910 - 73 50 00
Maria Alm
HR-partner inom rekrytering
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Nina Thunebro
Sveriges Skolledare
0910-73 50 00

Övrig information

Senast uppdaterad: