Tillbaka till sökresultatet

Enhetschef lokaler och säkerhet

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Skellefteå växer och förändras i en otrolig takt och vi på förvaltningen Utbildning och arbetsmarknad är mitt i händelsernas centrum. Vi driver en organisationsförändring för att stödja våra medarbetare, rektorer och huvudman i deras uppdrag att ge varje barn, elev och deltagare en högkvalitativ utbildning. Till enheten Lokaler och säkerhet söker vi nu en engagerad enhetschef som vill vara med och bidra i den expansiva utvecklingen. Du får en viktig roll i vilken du bidrar till att kommunens lokalkapital nyttjas på bästa sätt och för att utveckla säkerhetsarbetet inom förvaltningen. Hos oss får du vara med och forma en organisation som främjar likvärdighet och hållbarhet. Det främsta prioriterade uppdraget är att varje barn, elev och deltagare varje dag möts av en god och likvärdig kvalitet. Nu söker vi dig som är intresserad av ett spännande uppdrag där du behöver vara i framtiden redan nu. Är du den enhetschef vi söker? Välkommen med din ansökan! I din ansökan behöver du enbart bifoga ditt CV. Det personliga brevet ersätts med frågor som du svarar på när du gör din ansökan.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för Lokaler och säkerhet leder du ett engagerat team som idag består av två lokalsamordnare och två intendenter. Enheten ansvarar för att styra, leda och utveckla våra processer kopplade till lokaler och säkerhet samt utgör stödet som förvaltningens verksamheter vänder sig till för expertkunskap i dessa frågor. Du har en central funktion när det gäller att säkerställa trygga, ändamålsenliga, kostnadseffektiva och likvärdiga lokaler för våra verksamheter. En prioriterad del i uppdraget är att driva och aktivt bidra i arbetsprocesser som syftar till att säkra lokaleffektivitet samt planering och lösningar som möter dagens och framtidens lokalbehov. Du har även en nyckelroll när det kommer till att driva och utveckla förvaltningens säkerhetsarbete. I detta kan du komma att få ett mer operativt ansvar och eventuellt fungera som stabschef vid krisledning. I uppdraget ingår att genomföra, skriva och kvalitetssäkra tjänsteskrivelser, utredningar och beslutsunderlag kopplade till enhetens ansvarsområde. Du representerar förvaltningen i olika forum och samarbetar med många parter. Dina arbetsuppgifter är varierade och du behöver vara beredd på att hantera olika frågor och hitta lösningar. En viktig del av ditt arbete är att du håller dig uppdaterad om vad som händer inom ditt område genom omvärldsbevakning och trendspaning. Enheten har två spår som innebär att hantera både lokalstrategiska frågor och säkerhetsfrågor. Rollen är ny och kommer därför att formas utifrån den kompetensriktning du som enhetschef har.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom områden som exempelvis samhällsplanering, byggnadsteknik, fastighetsvetenskap eller fastighetsekonomi alternativt inom säkerhetsfrågor. Du kan också ha skaffat dig motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Som chef för enheten behöver du ha god ledarförmåga och tidigare ledarerfarenhet med gott resultat är ett krav för den här rollen. Som ledare och person är du trygg, stabil och engagerad. Du känner dig bekväm med att möta och hantera situationer där andra inte tycker precis som du och har förmåga att lösa meningsskiljaktigheter på ett konstruktivt sätt. Du är bra på att bygga relationer och att samarbeta med olika parter. Du är strategisk och kan se och förstå långsiktiga konsekvenser av beslut. Analytisk förmåga och förståelse för ekonomiska samband är avgörande för att lyckas i rollen. Du behöver ha kunskap om hur projekt drivs och fungerar samt vara strukturerad och ha god förmåga att planera och prioritera. Vi förväntar oss att du har mycket god språklig förmåga, på svenska, både skriftligt och muntligt.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-15
Referensnummer:
354693
Ansök Här

Kontakt

Lena Karlsson
Chefscontroller
0910 - 73 50 00
Elin Björkman
HR-partner, rekryteringscenter
0910 - 73 50 00

Fackliga företrädare

Tobias Holmberg
Vision
0910 - 73 50 00
Anna-Karin Knutsson Eriksson
SACO
0910 - 73 50 00

Övrig information

Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med 29 grundskolor, drygt 80 förskolor, 40 fritidshem och fyra gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: