Tillbaka till sökresultatet

Rektor till Förskola, Omsorg på obekväm arbetstid och Öppen förskola

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Vi bygger organisationer som kan växa och utvecklas för att möta framtidens livsvillkor och arbetsmarknad. På avdelning förskola arbetar vi aktivt med att kvalitetssäkra barns rätt till omsorg, utveckling och lärande utifrån ett likvärdigt perspektiv för hela Skellefteå kommun. Inom förvaltningen och på avdelning förskola har vi en organisations- och ledningsstruktur som består av 12 rektorsområden. Varje område har ett rektorsteam med en rektor, och en eller flera biträdande rektorer. I denna roll som rektor ansvarar du för verksamheterna Förskola, Omsorg på obekväm arbetstid och Öppen förskola. Ledningsstrukturen är likadan som på övriga rektorsområde, utifrån verksamhetsformerna består detta rektorsområde av en rektor och en enhetschef. I Skellefteå kommun finns två enheter där förskola och omsorg på obekväm arbetstid delar lokaler. Dessa enheter är Södergårds OB-verksamhet på Anderstorp och Getbergets OB-verksamhet på Getberget. På dagtid bedrivs förskolans utbildning, förskolan riktar sig till barn 1-5 år. Omsorg på obekväm arbetstid är för barn mellan 1-12 år och bedrivs under kvällar, helger och nätter. Den öppna förskolan finns på familjecentralerna i Byske, Anderstorp och Ursviken . På familjecentralerna finns, förutom öppen förskola, även barnavårdscentral, barnmorska och föräldrarådgivare i anslutande lokaler. Familjecentralerna är ett samarbete mellan Skellefteå kommun och Region Västerbotten, där verksamheterna är samlokaliserade kring barnfamiljen. Öppen förskola är en kompletterande form av förskoleverksamhet som samtidigt erbjuder stöd i föräldrarollen. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

I detta uppdrag som rektor kommer du få möjlighet att utveckla unika och viktiga verksamheter inom avdelning förskola. Du har en viktig roll i en organisation där vi arbetar för att alla barn möts med en god och likvärdig kvalitet på sin utbildning och omsorg. Det är en speciell utmaning som kräver både långsiktighet och förmågan att göra skillnad här och nu. Du kommer leda arbetet på enheterna och har i ditt chefsteam en enhetschef som ansvarar för omsorgen på obekväm arbetstid. Som rektor ansvarar du för enheternas barn, personal och ekonomi samt för att verksamhet följs upp och utvärderas. Resultaten ska ge underlag för förnyelse och förbättringar i syfte att öka måluppfyllelse. Som rektor ansvarar du för att undersöka och följa upp verksamheternas kvalitet och utveckling och vid behov göra verksamhetsförändringar. Utbildningen ska utgå från en helhetssyn på barnen och deras behov, där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Rektor är alltid ytterst ansvarig för verksamheten vid sina enheter och dess resultat. Som rektor kan du delegera arbetsuppgifter till enhetschef och medarbetare. Vilka arbetsuppgifter som delegeras bedöms utifrån förutsättningarna och att de följer delegationerna i skollag, skolförordning samt det kommunala chefskapet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitetsexamen med pedagogisk inriktning samt att du gått, går eller är beredd att påbörja rektorsprogrammet. Du har tidigare erfarenhet av arbete som chef i pedagogisk verksamhet. För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att fatta beslut utifrån uppdrag och leda baserat på utvärdering, uppföljning och analys av verksamhetens systematiska kvalitetsarbete och den pedagogiska utvecklingen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer och att bygga chefsteam. Ditt ledarskap är tillitsbaserat, du har förmåga att driva förändring och mod att våga utmana befintliga strukturer. Personalfrågor och arbetsmiljöarbete är något du är trygg med att ansvara för och du kan anpassa ditt ledarskap till olika situationer. Kunskap om budgetarbete, resursfördelning och ekonomisk rapportering är avgörande för att kunna navigera framgångsrikt inom avdelningen och rektorsområdet. Dessutom är det viktigt att du är förtrogen med styrande dokument inom skollagstiftning och annan relevant lagstiftning för att agera i enlighet med gällande regler. Förmåga att kommunicera tydligt och målgruppsanpassat på svenska är ett krav då du i rollen kommer att kommunicera med olika intressenter och samverkansparter. För tjänsten krävs B-körkort. I din ansökan vill vi att du bifogar CV. Det personliga brevet ersätts med frågor som du besvarar när du gör din ansökan.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde efter överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-08
Referensnummer:
389162
Ansök Här

Kontakt

Matilda Ökvist
HR-partner
0910 - 73 50 00
Kerstin Steinvall
Avdelningschef förskola
0910 - 73 50 00

Fackliga företrädare

Johanna Norlund
Sveriges skolledare
0910 - 73 50 00

Övrig information

Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 84 förskolor, 40 fritidshem och tre gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: