Tillbaka till sökresultatet

Valambassadör EU-val 2024

Skellefteå kommun

Om arbetsplatsen

Vi söker valambassadörer som ska informera väljare om att det är EU-val 9 juni 2024. Rekryterande chef tillhör förvaltningen Kultur och fritid och valambassadörerna kommer utgår från Ungdomsverket medan koordinator för valambassadörerna tillhör kommunens valkansli.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som valambassadör är att sprida kunskap om hur EU och EU-valet fungerar till utsedda prioriterade målgrupper i samhället. Målet med ditt arbete är att informera allmänheten om att det är EU-val, uppmuntra medborgare att nyttja sin rösträtt och i slutändan bidra till att Skellefteå kommuns valdeltagandet i EU-valet ökar. Du kommer tillsammans med andra valambassadörer besöka olika mötesplatser, besöka föreningar och delta på event i Skellefteå kommun enligt ett schema. Du är delvis med och planerar besöken, men du har en koordinator som har huvudansvar för vilka platser ni ska besöka. Uppdraget inleds med utbildning och planering inför valperioden 22 maj till 9 juni. Den största delen av arbetet kommer ske runt 22 maj till 9 juni. Efter valperioden ska arbetet utvärderas.

Kvalifikationer

Du ska ha fyllt 18 år innan du tillträder rollen som valambassadör. Vi ser gärna att du har körkort, men du som saknar körkort är också välkommen att söka. Som person är du samhällsintresserad och vill göra en insats för demokratin. Du är självgående men trivs att arbeta tillsammans med andra. Du har god social kompetens och pratar gärna med och inför andra personer. Du är pedagogisk och sympatisk. Du ska kunna föra dig väl på både svenska och engelska. Har du andra språkkunskaper är det meriterande. Det är viktigt att du kan lägga dina egna politiska åsikter åt sidan och förhålla dig partipolitiskt neutral i mötet med målgrupperna. Du behöver ha möjlighet att arbeta kvällar och helger, framför allt under perioden 22 maj till 9 juni. Ett utdrag ur belastningsregistret är ett krav för anställning.

Anställningen

Omfattning:
Timavlönad
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Totalt 60 timmar från 15 april till 22 juni 2024. Urval och intervjuer sker löpande.
Antal tjänster
4

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-08
Referensnummer:
387516
Ansök Här

Kontakt

Samuel Rönnblom
Avdelningschef Kultur- och Fritid
0910 - 73 50 00
Victoria Hallmans
Valsamordnare
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Susanne Oderth
Vision
0910-73 50 00

Övrig information

--

Senast uppdaterad: