Tillbaka till sökresultatet

Kultur- och fritidsguide

Kultur- och fritidskontoret

Om arbetsplatsen

Hos oss handlar varje arbetsdag om att vi tillsammans vill göra skillnad för de som lever och bor i Skellefteå och vår yttersta ambition är att alla ska ha möjlighet till en meningsfull fritid. Här jobbar vi mest av allt för andra, men även för varandra. Nu söker vi tre kultur- och fritidsguider till ungdoms- och folkhälsoavdelningen. Arbetet kommer innebära en stor del fältarbete, vilket betyder att arbetsplatsen varierar beroende på uppdrag. Vår verksamhet inom kultur- och fritidsområdet omfattar Skellefteå kommuns fritidsgårdar, bibliotek, inkluderingsarbete och föreningsliv, drift av sim- och fritidsanläggningar, kulturskolan, utegym, motions- och skidspår, idrottsplatser och ishallar samt genomförande av stora och små kulturevenemang.

Arbetsuppgifter

Arbetsmetoden vi använder kallar vi för URAF (Uppsökande, Relationsskapande, Anpassningsbart och Fullföljande) och bygger på att vi jobbar uppsökande mot målgruppen, skapar relationer och möter målgruppen där den är för att sedan jobba fullföljande tills deltagaren är guidad in i ett sammanhang på fritiden. Det är av största vikt att du har förmåga att snabbt skapa positiva relationer med såväl deltagare som aktörer inom kultur- och fritidsområdet. I arbetet ingår det även att sammanställa statistik och presentationer samt redovisa detta i olika sammanhang. Kultur- och fritidsguiden förväntas också vara en god ambassadör för Skellefteå kommun och representera förvaltningen i olika sammanhang som uppdraget kräver. En stor del av arbetet kommer att ske utanför kontorstid eftersom det är då de allra flesta aktiviteter inom kultur- och fritidsområdet äger rum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett proaktivt och problemlösande förhållningssätt. Vi ser gärna att du har utbildning inom det pedagogiska fältet och gärna erfarenhet inom kultur- och/eller fritidsområdet. Då arbetet till stor del bygger på självständighet är det av största vikt att du är bekväm med det och har förmåga att hantera parallella arbetsuppgifter. Det kollegiala teamet kommer ständigt att vara närvarande som stöd. Det är däremot avgörande att du har förmåga att på egen hand strukturera, planera och genomföra arbetet. Vi tror att du är en person som har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer med så väl kollegor som andra aktörer som möter målgruppen. Vi tror att du är van att fullfölja det du tar dig an och att du tycker om att möta nya människor där de är för att på bästa sätt kunna slutföra arbetsuppgifterna. För denna anställning tillämpar vi lämplighetsprövning och kommer att begära utdrag ur polisens belastningsregister innan tillsättning. Eftersom handläggningstiden är lång ber vi dig att redan nu begära ett registerutdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg via polisens hemsida. Utdrag 442.14. I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald. Vi ser det som en tillgång om du är flerspråkig, kan teckenspråk eller har andra kulturella kompetenser som berikar vår verksamhet. B-körkort är ett krav.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Projektanställning, i första hand i sex månader men med möjlighet till förlängning till 2024-12-31. Urval och intervjuer sker löpande, vänta därför inte med din ansökan!
Antal tjänster
3

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-15
Referensnummer:
390067
Ansök Här

Kontakt

Samuel Rönnblom
Områdeschef
0910-73 50 00
Ragnar Granstrand
Verksamhetsutvecklare
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Susanne Oderth
Vision
0910-73 50 00

Övrig information

Kultur- och fritidskontoret arbetar för att anläggningar, friluftsliv, fritidsgårdar, föreningsstöd, campingar och kultur- och biblioteksverksamhet ska fungera så bra som möjligt för alla som bor och verkar i hela Skellefteå. Verksamheten drivs hållbart och jämställt med fokus på hälsa, livsmiljö och samverkan. Vi har riktigt höga ambitioner och ska vara ledande inom vårt område. Bland annat utifrån syftet att bidra till att unga människor stannar kvar i eller flyttar till kommunen. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: