Tillbaka till sökresultatet

Chef för projektledning, Vatten och avfall

Samhällsbyggnad

Om arbetsplatsen

Vi söker en framsynt chef som vill vara med och utveckla det framtida Skellefteå i en spännande tid. Hos oss får du ett roligt, intressant och utvecklande arbete där du får vara med på hela resan, från start till mål. I Skellefteå är vi mitt i en stor samhällsomvandling, som påverkar både centralort och omgivande samhällen. En samhällsutveckling som har sin grund i den gröna omställning som nu sker, inte minst här i norra Sverige. Omställningen påverkar förstås också oss och de huvudverksamheter vi ansvarar för inom avdelningen avdelningen vatten och avfall, den kommunala VA-verksamheten och avfallsverksamheten. Projektledning vatten och avfall har som huvuduppgift att leda större projekt inom avdelningen. Vi består av projektledare och projektsamordnare och i dagsläget är vi totalt sju medarbetare. Tillsammans arbetar vi mot uppsatta mål genom att skapa en kultur som bygger på dialog och feedback, där tillit är ett nyckelord. Följ oss gärna här: https://skelleftea.se/skelleftea-vaxer/skelleftea-vaxer?start=0&limit=6

Arbetsuppgifter

Som chef för Projektledning vatten och avfall ansvarar du för personal, ekonomi och verksamhet inom din organisation. I personalansvaret ingår bland annat att regelbundet genomföra arbetsplatsträffar, medarbetarsamtal och lönekriteriesamtal. Du inspirerar, engagerar och utvecklar personalgruppens sammanhållning och gemensamma strävan mot uppsatta mål. I ekonomiansvaret ingår att för din organisation upprätta och följa upp driftbudgeten. Du är även en nyckelperson i arbetet med att följa upp de projekt som vi ansvarar för. Det gäller såväl tidplan och ekonomi, som kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Uppföljning genomförs i samarbete med avdelningens controller och avdelningschef. I verksamhetsansvaret ingår att leda och fördela de arbetsuppgifter som tillfaller Projektledning vatten och avfall. Du stödjer dina projektledare och projektsamordnare i de frågeställningar som uppstår i avdelningens olika projekt. Det kan vara i allt från entreprenadjuridik, upphandlingsregler till projektdokumentation och projektuppföljning. Du ordnar och förbereder de övergripande beslut som behövs. Du är därför en naturlig dialogpart för dina medarbetare. Dina medarbetare och du följer ett processorienterat arbetssätt som dokumenterats i en särskild anläggningsprocess. Du ingår i ledningsgruppen för avdelningen vatten och avfall, där du förväntas bidra på ett bra sätt för fortsatt utveckling av avdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet som chef eller ledare. Erfarenhet från ledarskap kan vara från andra delar än just chefsroll. Du är insatt i vad det handlar om att driva bygg- och anläggningsprojekt eller andra samhällsutvecklingsprojekt samt har kunskap om entreprenadjuridik, upphandlingsregler och projektdokumentation. Du har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, teknik, ekonomi eller annan utbildning och/eller erfarenhet som bedöms lämplig. För att kunna utföra arbetet är förmåga att kommunicera väl i tal och skrift på svenska samt B-körkort ett krav. Som ledare har du förmåga att fatta beslut, motivera och lyfta medarbetare och driva förändrings- och förbättringsarbete. Du är tydlig, tillgänglig och respektfull i din kommunikation samt coachar, ger feedback och ger medarbetare eget ansvar. Du bygger ditt ledarskap på tillit och förtroende till andras förmåga och när det behövs kan du argumentera och bli lyssnad på för att leda gruppen och verksamheten framåt. Som person är du trygg, hanterar utmaningar på ett konstruktivt sätt och motiveras av att finna nya lösningar på gamla problem. Du har förmåga att göra analyser på en övergripande nivå där det är viktigt att se till helheten. Det handlar om att se logik och samband i komplex information eller miljö utan att fastna i detaljer.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-08
Referensnummer:
380724
Ansök Här

Kontakt

Stefan Johansson
avdelningschef, vatten och avfall
0910 - 73 50 00
Terece Harrysson
HR-partner, rekryteringcenter
0910 - 73 50 00

Fackliga företrädare

Roger Mattsson
Fackligt ombud Sveriges ingenjörer
0910-73 50 00

Övrig information

Samhällsbyggnad ser till att gator och torg, samhällen och bostadsområden fungerar så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. Uppdraget omfattar planering, rådgivning, tillsyn och en hel del långsiktiga utvecklingsfrågor med koppling till fysisk planering, gator och parker, transport och service, räddningstjänst, sotning samt vatten och avfall. Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: