Tillbaka till sökresultatet

Rörnätstekniker

Samhällsbyggnad

Om arbetsplatsen

Finns du idag inom bygg- och anläggningsbranschen alternativt är nyutbildad inom bygg och anläggning eller industri och vill prova på någonting nytt? Vi söker nu en rörnätstekniker till ett av våra arbetslag i enheten Ledningsnät som vill ha hela kommunen som arbetsplats. Här får du en tryggt och varierat arbete med goda utvecklingsmöjligheter. I Skellefteå är vi mitt i en stor samhällsomvandling, som påverkar både centralort och omgivande samhällen. En samhällsomvandling som har sin grund i den gröna omställning som nu sker, inte minst här i norra Sverige. För oss inom enhet Ledningsnät innebär det att vi ofta hjälper till med vattenavstängningar och bidrar med vår kunskap vid mark- bygg- och anläggningsarbeten. Produktion VA är en del i samhällsbyggnads vatten- och avfallsavdelning (VA) och har som huvuduppgift att producera och distribuera dricksvatten samt samla in och rena avloppsvatten. I verksamheten ingår även att behandla organiskt avfall och avloppsslam genom rötning samt producera biogas. Inom enheten Ledningsnät är vi tretton medarbetare.

Arbetsuppgifter

Den största delen av arbetsdagen består av praktiskt arbete ute med att underhålla och serva det allmänna VA-ledningsnätet med underhåll, service eller utredningar. Du samlar in, sammanställer och följer upp vårt interna kartsystem. Genom våra gemensamma kunskaper utreder, felsöker och åtgärdar du brister i vårat ledningsnät tillsammans med dina kollegor. Vi agerar stöd till aktörer inom branschen vilket kan handla om vattenavstängningar och hjälp med tekniska lösningar. Vi har även nära samarbeta med andra avdelningar inom Samhällsbyggnad i den stora samhällsutvecklingen. Du kommer att delta i tillsyn av lågtrycksavloppsstationer (LTA) och av bräddnivåmätare. Vi har hela kommunen som arbetsplats men du utgår från samma ställe varje dag och jobbar nästan alltid tillsammans med en kollega. Arbetsdagen börjar och avslutas på Östra navet. Arbetet innebär mycket kontakt med våra medborgare. Arbetstiderna är 07:00-16:00 med möjlighet till flexibel arbetstid, utöver det ingår beredskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett tekniskt intresse, kan läsa ritningar och sätta dig in i tekniska frågeställningar. Kanske har du arbetat i bygg- eller anläggnings branschen eller är nyutbildad inom bygg och anläggning/ industri programmet. Har du dessutom arbetat med anläggning av rör i gata och har kunskaper inom vatten/avlopp är det meriterande. Rörnätsteknikerutbildning på högskolenivå är meriterande. Jobbet kräver att du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och att du har tillräckliga språkkunskaper i engelska för att kunna kommunicera med kunder muntligt och skriftligt. Digitala verktyg som surfplatta, dator och mobil används under arbetsdagen varför du behöver känna dig bekväm med att använda och lära dig nya digitala system. Som person är du lösningsorienterad, målmedveten och intresserad av att lära dig nya arbetssätt och ny teknik. I samarbete kan du anpassa dig och hitta win-win lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. I jobbet ingår mycket kundkontakt vilket kräver ett tillmötesgående, lugnt och tydligt agerande. För tjänsten krävs B-körkort. Det är meriterande om du har BE- och C-körkort.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde efter överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-15
Referensnummer:
366099
Ansök Här

Kontakt

David Vernersson
Enhetschef
0910-73 50 00
Terece Harrysson
HR-partner, rekryteringcenter
0910 - 73 50 00

Fackliga företrädare

Kommunal sektion Skellefteå
010-442 96 77

Övrig information

Samhällsbyggnad ser till att gator och torg, samhällen och bostadsområden fungerar så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. Uppdraget omfattar planering, rådgivning, tillsyn och en hel del långsiktiga utvecklingsfrågor med koppling till fysisk planering, gator och parker, transport och service, räddningstjänst, sotning samt vatten och avfall. Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: