Tillbaka till sökresultatet

Biträdande rektorer förskola, Kåge och Byskes rektorsområde

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Vi bygger organisationer som kan växa och utvecklas för att möta framtidens livsvillkor och arbetsmarknad. På avdelning förskola arbetar vi aktivt med att kvalitetssäkra barns rätt till omsorg, utveckling och lärande utifrån ett likvärdigt perspektiv för hela Skellefteå kommun. Inom förvaltningen och på avdelning förskola har vi en organisations- och ledningsstruktur som består av 12 rektorsområden. Varje område har ett rektorsteam med en rektor, och en eller flera biträdande rektorer. Rektorsområdena är fördelade i fyra samarbetsteam. Det skapar förutsättningar för goda samarbeten både i det lokala rektorsområdet samt i samarbetsteamen. Som ledare i Skellefteå kommun har du en viktig roll i en organisation där vi arbetar på invånarnas uppdrag. Här jobbar vi mest av allt för andra och varandra. Nu bygger vi ett större gemensamt rektorsområde där Kåge och Byskes förskoleområden slås samman. Vi söker därför två biträdande rektorer som kommer ingå i en ledningsgrupp där vi tillsammans arbetar för ständig förbättring och utvecklar uppdragets kvalitet. Vi arbetar efter ledorden likvärdighet, samarbete och gemenskap. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor är du direkt underställd rektor. Du har ekonomi- och personalansvar och leder det dagliga arbetet för dina medarbetare och för verksamheten. Du ansvarar även för vardagligt uppföljande arbetsmiljöarbete och löpande lokalfrågor. Tillsammans med rektor leder du det pedagogiska utvecklingsarbetet och det systematiska kvalitetsarbetet. Beroende på förutsättningarna i respektive rektorsområde kan rektor även delegera andra ansvarsområden förutsatt att det följer delegationerna i skollag, skolförordning och det kommunala chefskapet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som genom erfarenhet och utbildning har skaffat dig en god pedagogisk insikt. För att arbeta som biträdande rektor krävs en högskoleutbildning som bedöms lämplig för uppdraget samt att du gått, går eller är beredd att påbörja rektorsprogrammet. Du har kunskap och förståelse för budgetering och kan följa riktlinjer och vidta åtgärder ur ekonomiska perspektiv. Du har förmåga att leda och utveckla det pedagogiska arbetet och kan på ett professionellt sätt fatta beslut samt driva arbetet och verksamheten framåt. Du är skicklig i ditt sätt att kommunicera på svenska och kan anpassa ditt budskap efter målgruppen. Vi söker en driven och analytisk ledare som har förmåga att lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna. För dig är det lätt att föra fram din talan, vinna andras respekt, argumentera och bli lyssnad på. Du har god samarbetsförmåga och ett intresse och vilja att arbeta utifrån tillitsbaserad ledning och styrning. För tjänsten krävs B-körkort. I din ansökan vill vi att du bifogar CV. Det personliga brevet ersätts med frågor som du besvarar när du gör din ansökan.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Datum för tillträde saknas
Antal tjänster
2

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-22
Referensnummer:
389174
Ansök Här

Kontakt

Matilda Ökvist
HR-partner
0910 - 73 50 00
Linda Karlsson
Rektor
0910 - 73 50 00

Fackliga företrädare

Helen Fältskytt
Sveriges skolledare
0910 -73 50 00

Övrig information

Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 84 förskolor, 40 fritidshem och tre gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: