Tillbaka till sökresultatet

Brandmän till flera orter i kommunen

Samhällsbyggnad

Om arbetsplatsen

Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by. Det är inte tvärenkelt. Prioriteringar av tid, kompetens och engagemang är sällan det. Men vi kan lova att det så gott som alltid kommer att vara värt det. Vi jobbar ju mest av allt för andra och varandra. Då är den där känslan av att ha gjort skillnad rätt svårslagen. Nu söker Räddningstjänsten i Skellefteå kommun brandmän. Räddningstjänsten ingår i förvaltningen samhällsbyggnad. I kommunen finns elva brandstationer och ett räddningsvärn som är placerade runt om i kommunen. Den största brandstationen, där all heltidsanställd personal finns, ligger i centrala Skellefteå. I dag jobbar ungefär 170 personer som brandmän på våra RIB-stationer (räddningspersonal i beredskap) runt om i kommunen. Men vi behöver bli fler - kvinnor och män med olika bakgrund. Vi söker därför brandmän till RIB-stationerna i Kåge, Fällfors, Byske, Jörn, Boliden, Skelleftehamn, Bureå, Lövånger, Burträsk och Bygdsiljum. Kanske kommer just du att förstärka någon av våra kårer inom kort? Då blir du en viktig resurs för vårt samhälle och en tillgång i säkerhetsarbetet på din arbetsplats.

Arbetsuppgifter

Att vara brandman innebär att du anställs vid räddningstjänsten i Skellefteå. Räddningstjänsten betalar för den tid som du deltar i utryckningar, övningar och utbildningar. Du får dessutom beredskapsersättning. En RIB-styrka har omkring 40-50 larm per år. I genomsnitt tar varje larm en timme i anspråk. Hur din beredskapstid är upplagd varierar. Helst ser vi att du har beredskap under hela veckor, men beroende på var du bor och jobbar kan det också vara möjligt att ha beredskap kvällar, nätter eller dagtid.

Kvalifikationer

Du kan bli brandman (RIB) om: • du har fyllt 18 år • du minst har B-körkort • du har god kommunikativ förmåga på svenska i både tal och skrift • du är frisk och har bra kondition • du bor eller arbetar så att du kan vara på brandstationen inom inställelsetiden, normalt 5 minuter • du klarar våra rekryteringstester • du tycker om att arbeta med människor • du har din arbetsgivares och din familjs medgivande Räddningstjänsten i Skellefteå följer MSB:s (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) utbildningsprogram. Så här ser stegen ut i korthet: 1. Du börjar med prova på dag i Skellefteå. 2. Därefter går du en 2 veckor lång utbildning hos MSB, antingen i Luleå, Sundsvall eller Rosersberg, Kurs 1A. 3. Efter den följer en 2 veckor lång utbildning i Skellefteå vilken innefattar Kurs 1B och rökdykning. 4. Efter så långt i utbildningen kan du börja ingå i en beredskapsgrupp på din hemort och åka på larm. 5. Utbildningen är dock inte klar utan du ska komplettera med en 3 veckor lång utbildning i Luleå, Sundsvall eller Rosersberg, Kurs 2. Det bestäms en individuell utbildningsplan för varje person i samband med anställning. Av praktiska skäl så brukar de flesta följas åt igenom hela utbildningstiden. Att ta C-körkort (lastbilskort) ingår också i utbildningen. Planen är att alla inom två år har genomgått hela utbildningspaketet.

Anställningen

Omfattning:
Deltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde efter överenskommelse. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan!
Antal tjänster
10

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-06-17
Referensnummer:
328474
Ansök Här

Kontakt

Johan Marklund
Enhetschef
0910-73 50 00
Patrick Enberg
Brandinspektör
0910-73 50 00

Övrig information

Samhällsbyggnad ser till att gator och torg, samhällen och bostadsområden fungerar så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. Uppdraget omfattar planering, rådgivning, tillsyn och en hel del långsiktiga utvecklingsfrågor med koppling till fysisk planering, gator och parker, transport och service, räddningstjänst, sotning samt vatten och avfall. Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: