Tillbaka till sökresultatet

Personliga assistenter till en kvinna

Stöd och service

Om arbetsplatsen

I Skellefteå kommun jobbar vi tillsammans över gränserna, i en verksamhet där vi jobbar mest av allt för andra, men även för varandra. Tillsammans arbetar vi för att andra ska få en vardag som funkar bättre. Varje dag för hela Skellefteå. Som personlig assistent stöttar och hjälper du en person i dennes hemmiljö med den vardag som är betydelsefull för den enskilde. Individerna du stöttar har olika behov och arbetssätten ser olika ut. Som personlig assistent gör du skillnad för den du är till för och arbetar med individen i fokus. Vi söker nu två engagerade och erfarna personliga assistenter för att ge stöd och omsorg till en person i behov av palliativ vård. Fokus ligger på att ge livskvalitet och komfort genom omsorg och stöd. Personen bor utanför Burträsk, ca 15 minuter. Det går inte att ta sig dit med buss, det är därför en förutsättning att du kan ta dig till jobbet på egen hand. Pälsdjur finns i hemmet. Vill du läsa mer hur det är att jobba som personlig assistent i Skellefteå kommun kan du göra det här: https://skelleftea.se/invanare/jobba-i-skelleftea-kommun/det-har-kan-du-jobba-som/vard-omsorg-och-stod/personlig-assistent I Skellefteå kommun gör du verklig skillnad för alla som bor och verkar här.

Arbetsuppgifter

Genom kunskap om fysiska, psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar ska du på ett varierat och professionellt sätt bemöta, stödja samt hjälpa individer utifrån den enskildes önskemål och behov. Du arbetar utifrån en genomförandeplan som beskriver hur stödet ska utformas för att öka möjligheten till en självständig och meningsfull vardag för individen. Arbetsuppgifterna kommer att variera över tid utifrån individens behov. Som personlig assistent förekommer samarbete med individens nätverk och kontakt med andra myndigheter och funktioner. Tycker du om att laga mat, pyssla i trädgården och ta promenader så kan det här jobbet passa dig. Arbetstiderna är dagtid måndag till söndag. Möjlighet att arbeta deltid finns.

Kvalifikationer

Vi söker personliga assistenter som har kunskap och förståelse för funktionsnedsättningar, psykisk ohälsa, och dess påverkan på individen. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom lågaffektivt bemötande, god kommunikation i svenska talet och skriften, samt ett tydliggörande arbetssätt. Du har ett hälsofrämjande förhållningssätt och ser det friska genom att tillvarata och utveckla personens förmågor. Eftersom personen du arbeta med har svårt med talet är det viktigt att du är lyhörd. Du är trygg och trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Att skapa goda relationer och samarbeta med andra människor är för dig en självklarhet. Det är meriterande om du har utbildning inom vård och omsorg eller barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot personer med särskilda behov eller annan lämplig utbildning. Skellefteå kommun är finsk och samisk förvaltningskommun, det är därför meriterande om du kan finska eller samiska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. I din ansökan behöver du enbart bifoga ditt CV, se gärna till att det är uppdaterat och tydligt. Personligt brev ersätts av ett antal frågor som du besvarar i samband med din ansökan. Personer som ska arbeta som personlig assistent ska lämna ett utdrag ur belastningsregistret, detta gör du på polisens hemsida: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Urval och intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med din ansökan.
Antal tjänster
2

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-06-26
Referensnummer:
427922
Ansök Här

Kontakt

Sandra Kågström Marklund
HR-partner, Rekryteringscenter
0910-73 50 00
Amanda Stenberg
HR-partner, Rekryteringscenter
0910-73 50 00
Stina Lundquist
Enhetschef SSF
0910 - 73 50 00

Fackliga företrädare

Kommunal sektion Skellefteå
010-442 96 77

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: