Tillbaka till sökresultatet

Enhetschef Ungdom och Inkludering

Kultur- och fritidskontoret

Om arbetsplatsen

Vår verksamhet inom kultur- och fritidsområdet omfattar Skellefteå kommuns fritidsgårdar, bibliotek, inkluderingsarbete och föreningsliv, drift av sim- och fritidsanläggningar, kulturskolan, utegym, konsthall, motions- och skidspår, idrottsplatser och ishallar samt genomförande av stora och små kulturevenemang. Nu söker vi en chef för enheten Ungdom och Inkludering Allt arbete på enheten utgår från ett främjande perspektiv och inriktas på att stärka och utveckla ungdomars/unga vuxnas frisk och skyddsfaktorer, skapa trygghet så att alla ungdomar/unga vuxna -oavsett kön eller könsidentitet ska ges möjlighet att delta på lika villkor. Enheten består av inkluderingsverksamhet, 12 fritidsgårdar, ett Ungdomens hus och verksamheten ”Fritid som funkar”. Alla verksamheter bidrar till lärande, är fria från droger och bedrivs i samarbete med målgruppen samt andra aktörer, skola civilsamhälle m.fl. Välkommen till en mångsidig och inspirerande arbetsplats!

Arbetsuppgifter

Som chef är du underställd avdelningschef för kultur och mötesplatser. Du har personal-budget- och verksamhetsansvar och arbetar i nära samarbete med andra enhetschefer. Du kommer att ingå, som en viktig resurs, i kultur och mötesplatsavdelningen, där du förväntas att aktivt bidra med omvärldsspaning för att utveckla verksamheternas strategiska vägval utifrån ungdomarnas förväntningar och behov. Du har personalansvar för cirka 14 medarbetare. Som enhetschef verkar du för att arbetsmiljön präglas av arbetsglädje, tillit och tydlighet genom ett coachande och engagerande ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett proaktivt och problemlösande förhållningssätt, ditt uppdrag präglas av att vara en möjliggörare och skapa de förutsättningar som behövs för att utveckla både verksamhet och medarbetare. Dina ledaregenskaper präglas av en tillitsbaserad ledning och styrning. Du skapar delaktighet och inflytande samt förutsättningar för ett gott arbetsklimat där medarbetare utvecklas och vill ta ansvar för sin del i helheten. Du är en kommunikativ ledare med förmåga att skapa förtroendefulla relationer och samarbeten. Du har en personlig mognad som gör att du naturligt tar dig an rollen som en viktig motor, och med ett mod, tar en aktiv ledning i förändrings- innovation- och utvecklingsarbetet. Vi vill att du har tidigare chefserfarenhet med personal- och verksamhetsansvar. En fördel är också om du har erfarenhet/kunskap av öppen fritidsverksamhet. Ett absolut krav är att du innehar B-körkort. Vi ser gärna att du har utbildning inom det pedagogiska fältet och gärna erfarenhet inom kultur- och/eller fritidsområdet samt dokumenterad erfarenhet av målgruppen. Självklart förutsätter vi att du har ett brinnande intresse för barn och unga och att du har en underliggande drivkraft att skapa en verksamhet där alla ges möjlighet att delta på lika villkor!

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Enligt överernskommelse. För att arbeta inom kultur och fritidskontoret verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Utdraget visas upp vid en eventuell intervju.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-04
Referensnummer:
395251
Ansök Här

Kontakt

Berith Markstedt
Avdelningschef
0910 - 73 50 00
Maria Jonsson
HR-partner, inriktning rekrytering
0910 - 73 50 00

Övrig information

Kultur- och fritidskontoret arbetar för att anläggningar, friluftsliv, fritidsgårdar, föreningsstöd, campingar och kultur- och biblioteksverksamhet ska fungera så bra som möjligt för alla som bor och verkar i hela Skellefteå. Verksamheten drivs hållbart och jämställt med fokus på hälsa, livsmiljö och samverkan. Vi har riktigt höga ambitioner och ska vara ledande inom vårt område. Bland annat utifrån syftet att bidra till att unga människor stannar kvar i eller flyttar till kommunen. Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: